Božič

Harry in Meghan sta se odločila: »Bomo pač brez njiju preživeli praznike!«

N.S.
20. 11. 2021, 21.16
Posodobljeno: 20. 11. 2021, 21.48
Deli članek:

Da so razmere na britanskem dvoru še vedno zelo napete, je jasno čisto vsem. Prav zato zadnja odločitev princa Harryja in Meghan Markle ni presenečenje za nikogar. Do konca leta namreč ne mislita zapustiti Amerike.

Profimedia
Princ Harry in Meghan letos ne bosta del prazničnega praznovanja na dvoru.

Z britanskega dvora zadnje dni spet v javnost curljajo sočne govorice in zanimive informacije.

Zdaj je na dan prišla informacija, da princ Harry in njegova žena Meghan Markle nimata namena pripraviti kovčkov in božičnih praznikov preživeti v krogu kraljeve družine v Londonu. Po poročanju britanskih medijev sta zakonca Sussex vabilo za božične praznike sicer že prejela, a se nanj še nista odzvala. Kot kaže, bosta praznike raje preživela v sončni Kaliforniji, daleč od monarhije. »Harry in Meghan očitno še ne nameravata zakopati bojne sekire s kraljevo družino, saj se nista odzvala na vabilo, da bi božične praznike preživela na kraljičinem posestvu Sandringham. To bo prvi božič, ki ga bo kraljica Elizabeta II. preživela brez moža princa Filipa, ki je umrl aprila, skrb pa vzbujajo tudi njene pogoste zdravstvene težave,« so zapisali britanski mediji.

Profimedia
Za kraljico Elizabeto II. bo to prvi božič brez moža Filipa.

»Potrebno je veliko organizacije in načrtovanja, da kraljeva družina preživi lepe božične praznike, zato osebje že ve, da Harryja in Meghan ne bo. Če bi imela namen praznike preživeti z družino, bi se do zdaj že odzvala na vabilo,« je medijem še zaupal vir z dvora.

Po tradiciji britanskega dvora kraljica z družino božič preživi na podeželskem posestvu Sandringham, kjer jo člani kraljeve družine pospremijo tudi k maši. Praznovanje se nadaljuje s tradicionalnim kosilom, ki ga kraljica gosti v Buckinghamski palači, povabljeni pa so tudi sorodniki. Letošnje kosilo naj bi izjemoma gostila na gradu Windsor, kjer je letos preživela večino časa in kjer okreva po poškodbi hrbta.