Usodno streljanje

Alec Baldwin se je šel "rusko ruleto"

R.T.
18. 11. 2021, 06.45
Posodobljeno: 18. 11. 2021, 06.50
Deli članek:

Medtem ko oblasti zadevo še preiskujejo, je hollywoodskega zvezdnika doletela še druga tožba.

Profimedia
Mamie Mitchell (levo) in njena odvetnica Gloria Allred

Mamie Mitchell, pristojna za to, da je snemanje filma Rust v Novi Mehiki potekalo skladno s scenarijem, je bila tista, ki je poklicala policijo, potem ko je hollywoodski zvezdnik Alec Baldwin s pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji, pokončal direktorico fotografije Halyno Hutchins.

Mitchellova zdaj toži Baldwina, ker njegov lik v scenariju ne strelja. Njena odvetnica Gloria Allred ga je obtožila, da se je šel »rusko ruleto«, ko je pritisnil na petelina pištole, ki je ni prej preveril. Mitchellova naj bi v tistem trenutka stala dober meter stran od njega.

Profimedia
Tožnica in njena odvetnica

V tožbi mu očita napad, namerno povzročitev čustvene stiske in namerno povzročitev poškodb ter zahteva nadomestilo za povzročeno škodo.

Baldwin in drugi producenti omenjenega filma, ki so imenovani v tožbi, te še niso komentirali. Je pa pred časom posredno zavrnil obtožbe, da okoliščine na snemanju filma niso bile varne.

Oblasti streljanje, do katerega je prišlo 21. oktobra, še preiskujejo. Do obtožb še ni prišlo.

Kot smo poročali pred dnevi, Baldwina in ekipo zaradi streljanja toži tudi glavni električar, ki naj bi ga krogla na snemanju za las zgrešila.