Filmska uspešnica

FOTO: Kakšni so danes glavni igralci iz Harryja Potterja

M. V.
16. 11. 2021, 20.50
Posodobljeno: 16. 11. 2021, 20.53
Deli članek:

Danes mineva natanko dvajset let od premiere prvega filma o malem čarovniku Harryju Potterju. Fenomen, ki ga je s knjigami nekaj let prej sprožila J. K. Rowling, je v vsej polnosti zaživel s filmom Kamen modrosti in nam predstavil mlade igralce, ki so s svojimi liki rasli do leta 2011. Kje so danes Harry, Hermiona in Ron, nekdanji učenci Bradavičarke?

Profimedia
Daniel Radcliffe, Rupert Grint in Emma Watson leta 2001 v prvem filmu o Harryju Potterju.

Ustvarjalci filma Harry Potter in kamen modrosti so se zelo potrudili pri iskanju glavnih igralcev, saj so bile takrat knjige že tako velik uspeh, da so morali ti ustrezati opisom iz knjige, prav tako se je morala z njimi strinjati pisateljica, ki je ves čas bdela nad produkcijo. A ko smo si film ogledali, si Harryja, Hermione in Rona nikakor nismo mogli več predstavljati v kakšni drugi podobi. Daniel Radcliffe, Rupert Grint in Emma Watson so na več avdicijah premagali na stotine drugih mladih nadobudnežev, ki so si prav tako vroče želeli vlog najbolj znanih otroških čarovniških učencev na svetu. Ko so dobili vloge (in neverjeten honorar v višini milijon angleških funtov), si zagotovo niso mislili, kako drastično jim bodo spremenile življenje. Osem filmov, svetovna slava, neverjetni honorarji, ki so jih uvrstili med najbogatejše britanske najstnike – in večna prepoznavnost v vlogah. Vse to je velika sreča in obenem prekletstvo. Njihovo odraščanje ni bilo tipično, saj jih je poznal cel svet. In ker so seveda ves čas snemali, je njihovo šolanje večinoma potekalo kar na snemanju. Ločeni od družine in prijateljev, a tako oboževani od neznancev. Vsi trije pravijo, da jim ni žal in so ponosni na filme, čeprav bodo za vedno znani kot mladi čarovniki.

Profimedia
Daniel Radcliffe danes – še vedno neznansko podoben otroku iz Harryja Potterja

DANIEL RADCLIFFE

Danes 32-letni Daniel, ki je igral Harryja Potterja, je precej delal tudi med filmi, največ na odrskih deskah, in požel priznanja kot dober igralec. Ko si je s čela končno izbrisal brazgotino v obliki strele, se je povsem posvetil igralstvu. Videli smo ga v filmih Ženska v črnem, Horns, Prijatelja, Victor Frankenstein, Mojstri iluzij 2, Pobeg iz Pretorije ter seriji Miracle Workers, trenutno pa s Sandro Bullock, Bradom Pittom in Channingom Tatumom snema film Izgubljeno mesto, v katerem igra glavnega negativca. Še vedno je dejaven v gledališčih, ki so njegova prva ljubezen. Zasebno je že skoraj deset let srečen z igralko Erin Drake, ki jo je spoznal med snemanjem filma Kill Your Darlings.

Profimedia
Emma Watson je zrastla v čudovito, odločno mladenko, ki spreminja svet.

EMMA WATSON

Enaintridesetletnica je danes poleg cenjene igralke tudi ena najvplivnejših mladih aktivistk, ki se bori za pravice žensk. Ko se je poslovila od vloge Hermione Granger, je skrbno izbirala igralske projekte, se posvetila šoli in diplomirala iz angleške književnosti. Je ambasadorka Združenih narodov v kampanji za enakost spolov in opolnomočenje žensk. Zavzema se za trajnostno modo, pomaga pri šolanju deklet v tretjih državah, opozarja na pomen vključevanja v politiko in pismenosti žensk, pomaga organizacijam za seksualno zlorabljene ženske … Med vsem tem najde tudi čas za snemanje filmov: Noe, Lepotica in zver, Čas deklištva, V mreži, Kolonija, The Bling Ring … O zasebnosti noče govoriti, vendar je znano, da je zadnja leta v zvezi s poslovnežem Leom Robintonom.

Profimedia
Prepoznavni rdeči lasje so ostali – Rupert Grint.

RUPERT GRINT

Rdečelasec ima danes 33 let in je od lani ponosni očka hčerke Wednesday, ki mu jo je rodila igralka Georgia Groome. Tudi on se še vedno ukvarja z igralstvom, čeprav ni tako zelo uspešen kot njegova kolega, saj večinoma sodeluje v britanskih produkcijah. Trenutno igra v srhljivi seriji Servant in snema Kabinet čudes Guillerma del Tora, videli pa smo ga tudi v nadaljevankah Snatch, The ABC Murders in Sick Note.