»svinčena krogla«

Potrjeno: V pištoli, s katero je streljal Baldwin, pravi naboj

R.T.
27. 10. 2021, 20.17
Posodobljeno: 27. 10. 2021, 20.17
Deli članek:

Ni še znano, ali bodo sledile tudi kazenske ovadbe.

Profimedia
Alec Baldwin v preiskavi v celoti sodeluje.

O tragediji, ki se je prejšnji četrtek zgodila na snemanju filma Rust, kjer je hollywoodski zvezdnik Alec Baldwin ustrelil in ubil direktorico fotografije Halyno Hutchins ter ranil režiserja Joela Souzo, je danes spregovoril Adan Mendoza, šerif v okrožju Santa Fe v ameriški zvezni državi Nova Mehika. Tragedija se je namreč zgodila na ranču Bonanza Creek, ki se nahaja v tem okrožju.

Po navedbah Mendoze se je v pištoli, s katero je rokoval Baldwin, nahajal pravi naboj. Zaenkrat sicer niso še nikogar aretirali, prav tako niso vložili kazenskih ovadb, a je po besedah šerifa preiskava še v začetni fazi, pri čemer morajo zaslišati še veliko prič, nekatere večkrat, vključno z Baldwinom, ki v preiskavi v celoti sodeluje. V času tragedije je bilo sicer na prizorišču snemanja prisotnih do 100 ljudi, zaslišali pa bodo prav vsakega.

Profimedia
Tragedija se je zgodila na ranču Bonanza Creek.

»Dejstva so po mojem mnenju jasna, Baldwin je v roke dobil pištolo. Ta pištola je bila funkcionalna, iz nje pa je bila izstreljen pravi naboj, ki je ubil Hutchinsovo in ranil Souzo,« je pojasnil Mendoza ter dodal, da so iz ramena ranjenega režiserja izvlekli »svinčeno kroglo.« Sicer pa naj bi na prizorišču poleg večjega števila slepih nabojev našli nekaj nabojev, za katere domnevajo, da so pravi. Kriminalisti zdaj ugotavljajo, kako so se tam znašli. Mendoza je še potrdil, da sta imela pištolo pred Baldwinom v rokah 24-letna »orožarka« Hannah Gutierrez Reed in pomočnik režiserja Dave Halls.

Zaenkrat še ni znano, ali bodo v primeru vložene tudi kazenske ovadbe. Po pojasnilih okrožne tožilke Mary Carmack-Altwies je za kaj takega še prezgodaj, a »so na mizi vse možnosti.«