Kdo bo odgovoren?

Baldwinu so zagotovili, da pištola ni prava, prej pa so z njo streljali na pločevinke

R.T.
27. 10. 2021, 07.40
Posodobljeno: 27. 10. 2021, 07.50
Deli članek:

Kaj je novega v primeru nesrečnega strela igralca Aleca Baldwina?

Profimedia
Policist pred hišo Hannah Gutierrez-Reed.

Profimedia
24-letna orožarka Hannah Gutierrez-Reed.

Tožilstvo naj bi na podlagi zbranih ugotovitev pripravljajo kazenske ovadbe v primeru incidenta, ki še vedno odmeva v Hollywoodu. Spomnimo, da je na snemanju filma vesterna Rust Baldwin s pištolo ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins. Ključno vprašanje je, zakaj niso bili v pištoli slepi naboji?

Britanski tabloid Daily Mail poroča, da je preiskava doslej potrdila, da je Baldwin med vajo potegnil pištolo in jo usmeril proti kameri ter sprožil. Priče naj bi policistom povedale, da so 63-letnemu igralci zagotovili, da je pištola varna, da gre za rekvizit, v katerem ni nabojev. Toda okrožna tožilka v Santa Feju Mary Carmack-Altwies je za New York Times povedala, da je bila med vajo uporabljena starinska pištola in ne rekvizit, zato je povsem možno, da bodo vložili kazensko ovadbo.

Toda zoper koga? V medijih se je razširila vest, da se je nekaj članov snemalne ekipe pred vajo zabavalo s streljanjem pločevink prav s pištolo, ki so jo podali Baldwinu v roke. Na kraju so našli večje število nabojev, ki jih je policija odnesla v preiskavo. Za pripravo orožja, rekvizitov, je skrbela 24-letna Hannah Gutierrez-Reed, ki je delovala pod nadzorstvom izkušenejšega rokovalca z orožjem. V primeru usodne vaje je pripravila tri pištole, asistent režiserja Dave Halls pa je izbral pištolo in jo podal Baldwinu. Kot je povedal policistom, nikakor ni pričakoval, da so bili v pištoli pravi naboji.