»SKUPNE POČITNICE SO NAŠA DRUŽINSKA SREBRNINA«

Zakaj se Jože Potrebuješ vsako leto vrne v Dubaj?

Eva Jandl
27. 10. 2021, 05.42
Deli članek:

Skoraj vsako jesen se Jože Potrebuješ, šef glasbene skupine Čuki, z družino odpravi v Dubaj, kjer si privoščijo skupne trenutke in se prepustijo nakupovanju. Bo Jože letos res nastopil na veliki razstavi Expo in kje se potepajo preostali člani Čukov?

Osebni arhiv
Jože, Andreja ter Petra in Eva Potrebuješ na družinskih počitnicah

Pred prazničnimi časi, ko so glasbeniki polno zaposleni s koncerti in igrajo na vseh koncih Slovenije, si jih veliko privošči oddih in pogosto potujejo v toplejše kraje. In fantje iz skupine Čuki so si kljub epidemiji, ki je urnike glasbenikov pošteno sprostila, omislili jesenski oddih. Šef skupine Jože Potrebuješ že tradicionalno jeseni z družino letuje v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Letos je z ženo Andrejo ter hčerkama Petro in Evo obiskal Expo 2020 Dubai, največjo svetovno razstavo.

»Ko prideš skozi glavni vhod, takoj na levi vidiš slovenski paviljon. Pozdravili smo se s slovensko delegacijo in spili mineralno vodo, so mi pa rekli, da če dobijo do sobote kakšno kitaro, bom moral še kaj zaigrati,« pravi Jože o obisku. »Poudarjeno je vse, od Plečnika do človeške ribice, smučarije in ostalega, le Avsenika niso vključili,« doda glasbenik. »Je 198 paviljonov, tako da nas bodo še pošteno bolele noge, preden si vse ogledamo.«

Osebni arhiv
V meki luksuza Jože sanjari tudi o jeklenih konjičkih.

Jože se sicer rad vrača v Dubaj, saj ga toplo vreme, mestni vrvež, fascinantne zgradbe in prostrane puščave ne pustijo ravnodušnega, tam pa se lahko posveti tudi nakupovanju s svojimi dekleti, saj rad hodi po trgovinah. Zelo rad ima izbrane parfume in si tam vedno kakšnega kupi, saj je Dubaj prava meka za ljubitelje vonjav, in rad si ogleduje luksuzne avtomobile; v salonih občuduje laferrarija, svoj sanjski avtomobil, a ker je že za rabljenega treba odšteti kar tri milijone evrov, se je že sprijaznil, da na njem ne bo nikoli njegovih registrskih tablic. Jože sicer meni, da so skupna potovanja najdragocenejši družinski zakladi, »družinska srebrnina«, in da se izplača varčevati za skupne trenutke z družino, saj so spomini tisti, ki bodo ostali za vedno. Na vsakem dopustu si družina Potrebuješ izdela tudi spominske fotografije ter potopisni film, ki si ga potem, čez leto, večkrat skupaj ogledajo in obujajo spomine, sami ali v družbi prijateljev.

Jernej v Egiptu

osebni arhiv
jernej tozon egipt.

Pevec Čukov Jernej Tozon je znan kot ljubitelj gora in športa. To jesen pa je tudi sam pobegnil na toplo, v Hurgado ob Rdečem morju v Egiptu. Tam uživa v puščavi. »Idealne počitnice so tiste, na katerih ni omrežja, ure in je vse prepuščeno toku življenja,« pravi Jernej. Za njim je kar naporno, saj se je po dolgih šestih letih dela glasbenika ponovno vrnil na svoje delovno mesto: v vrtec, kjer dela kot vzgojitelj. »Otroke pestujem, jih previjam, nahranim, tudi jok me ne moti, rad jih pocrkljam,« še pravi Jernej, ki že nekaj časa napoveduje poroko s svojo Evo in tudi širitev družine.