vedno več nepravilnosti

Moški, ki je Baldwinu podal pištolo, ima že zgodovino incidentov z orožjem

B.K.
26. 10. 2021, 07.52
Posodobljeno: 26. 10. 2021, 07.54
Deli članek:

Na dan prihajajo nove informacije.

Reuters
Alec Baldwin

Asistent režiserja, ki je igralcu in producentu Alecu Baldwinu podal pištolo, s katero je nato do smrti ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins, je bil zaradi incidenta z orožjem odpuščen že s snemanja filma Na poti svobode leta 2019. Zakaj točno je bil Dave Halls tedaj odpuščen ni jasno, a je znano, da je šlo za incident s strelnim orožjem, v katerem je član ekipe za zvok utrpel lažje poškodbe. Prav tako kot v nedavnem tragičnem dogodku, naj bi se tudi takrat orožje, za katerega je bil odgovoren Halls, po pomoti sprožilo, pok pa naj bi poškodoval sluh omenjenega zaposlenega.

Halls je bil, po navedbah ameriških medijev, takrat sprijaznjen s svojo usodo, rekel pa je tudi, da mu je za incident zelo žal. Snemanje filma Na poti svobode so za nekaj dni prekinili, a so ga nato normalno nadaljevali, seveda brez Hallsa.

Profimedia
Prizorišče snemanja filma Rust, kjer so slabi pogoji dela bili usodni za 42-letno Halyno Hutchins.

Halls naj bi sicer že pred tem bil tarča pritožb zaradi njegovega neprofesionalnega ravnanja z nevarnimi predmeti. Leta 2019 se je na snemanju nekega tretjega filma nad njim pritožila tehnica Maggie Goll, saj naj bi Halls ignoriral varnostne protokole, ki obstajajo za rokovanje z orožjem.

V četrtek je hollywoodski igralec in producent Alec Baldwin, med vajo na prizorišču snemanja filma Rust, po pomoti ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins in režiserja Joela Souzo. Hutchinsova je zaradi strelne rane umrla. Le nekaj ur pred tem je zaradi nevzdržnih in nevarnih pogojev dela prizorišče snemanja protestno zapustila skupina delavcev.

Profimedia
Halyna Hutchins