pravi naboji?

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

G.G.
22. 10. 2021, 18.52
Posodobljeno: 22. 10. 2021, 19.22
Deli članek:

Znani ameriški filmski igralec Alec Baldwin je v šoku. »Moje srce je strto zaradi njenega moža, sina in vseh, ki so poznal in imeli radi Halyno.«

Reuters
Alec Baldwin se je po tragediji spraševal, zakaj so bili v pištoli pravi naboji.

Na četrtkovem snemanju filma Rust na ranču Bonanza Creek v Novi Mehiki se je pripetila komaj verjetna nezgoda. 63-letni Alec Baldwin je sprožil pištolo, filmski rekvizit, v katerem bi morali biti slepi naboji. Toda očitno niso bili. Izstrelek je usodno ranil 42-letno direktorico fotografije Halyno Hutchins, poškodovan pa je bil tudi režiser Joel Souza, ki okreva v bolnišnici.
»Ni besed, s katerimi bi lahko opisal šok in žalost glede tragične nesreče, v kateri je življenje izgubila Halyna Hutchins, žena, mati in naša spoštovana kolegica,« je zapisal na Twitterju priznani igralec, ki v preiskavi sodeluje s policijo. Družini Hutchinseve je ponudil vso svojo pomoč.

V preiskavi bodo morali ugotoviti, kaj je šlo narobe? So bili nemara v pištoli pravi naboji? Kdo je naredil to nedopustno napako?

Kdo je žrtev?

Profimedia
Halyna Hutchins

Direktorica fotografije Hutchinsova prihaja iz Ukrajine, otroštvo pa je preživela v sovjetski vojaški bazi na območju Arktike. V Kijevu je študirala novinarstvo, nato se je preselila v Los Angeles, kjer je nadaljevala s študijem filma. V reviji American Cinematographer so jo leta 2019 označili za »vzhajajočo zvezdo« v filmski industriji, kot direktorica fotografije pa je med drugim sodelovala v filmu Archenemy iz leta 2020, ki ga je režiral Adam Egypt Mortimer.

In strelec?

Alec Baldwin, igralec, komik, producent in politični aktivist, je sicer eden velikanov Hollywooda in je najstarejši od četverice bratov Baldwin, ki so vsi pristali v svetu filma. Zablestel je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja z vlogami v filmih, ki so jih režirali nekateri legendarni režiserji, kot so Tim Burton (Beetlejuice), Mike Nichols (Delovno dekle), Jonathan Demme (Poročena z mafijo) in Oliver Stone (Talk Radio). Sledila sta Lov na Rdeči oktober in kultni film Glengarry Glen Ross. Sodeloval je tudi z Woodyjem Allenom in Martinom Scorsesejem, za vlogo v filmu Lov na srečo pa si je prislužil nominacijo za najboljšega stranskega igralca, a je ostal brez oskarja. V poznejšem obdobju je kot stranski igralec nastopil v seriji filmov Misija nemogoče, pri čemer je v zadnjih letih največ slave požel z imitacijo nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa na televizijski oddaji Saturday Night Live.

Med bolj odmevnimi tragedijami iz sveta filma je zagotovo dogodek iz leta 1993, v katerem je življenje izgubil takrat 28 letni Brandon Lee, sin slavnega Brucea Leeja. Brandon Lee je zaradi strelne rane umrl med snemanjem filma Vran. V pištoli, s katero je bil ustreljen, bi morali biti slepi naboji, a je poznejša obdukcija pokazala, da se mu je v bližino hrbtenjače zarila krogla.