Zbrke slavnih

Zvezdnica obsedena z nagačenimi živalmi. Vsaka ima svoje ime

M.V.
21. 10. 2021, 21.00
Deli članek:

Tudi slavni imajo zbirateljska nagnjenja, in ker imajo več denarja, se lahko svojim hobijem zares posvetijo in v svoje kolekcije vključijo tudi dragocene kose. In kaj vse zbirajo? Nekateri imajo čisto običajne hobije, Nicole Kidman denimo zbira kovance, drugi pa zelo nenavadne – ste vedeli, da Amanda Seyfried zbira nagačene živali?

Profimedia
Amanda Seyfried

Noži Angeline Jolie

Angelina Jolie ima impresivno zbirko starinskih nožev, med njimi so tudi takšni redki primerki, ki stanejo več kot 20 tisoč evrov. Njena ljubezen do nožev se je začela pri enajstih letih, ko je za darilo dobila staro bodalo. Že kot otrok je z mamo hodila po bolšjih sejmih in iskala zanimive stare nože (predvsem jo zanimajo takšni, ki se zložijo) za svojo zbirko.

Profimedia
Angelina Jolie

Nagačene živali Amande Seyfried

Mlada igralka je obsedena z nagačenimi živalmi (taksidermija). Njena fascinacija se je začela leta 2000, ko je obiskala znano pariško trgovino z nagačenimi živalmi Deyrolle. Pravi, da jo je navdušila realističnost teh mrtvih živali in da je to prava umetnost. Zvezdnica Mamme Mie od takrat svojo hišo polni z nagačenimi živalmi, ima vse mogoče, od kokoši, sove, rakuna pa do zebre, konja in srne. In vse te mrtve živali imajo tudi svoja imena.

Barbike Johnnyja Deppa

Očitno punčke Barbie niso samo za otroke in dekleta – zbira jih tudi igralec Johnny Depp. Nihče ne ve, kako velika je njegova zbirka, so pa v njej tudi zelo redke punčke (stare in iz omejenih izdaj) in zvezdniške lutke, na primer Beyonce in Elvis Presley. Igralec je dejal, da je z Barbikami preizkušal svoje nove like, medtem ko se je z njimi igral s svojo hčerko Lily-Rose.

Profimedia
Johnny Depp

Pisalni stroji Toma Hanksa
Oskarjevec Tom Hanks je vnet zbiralec starih pisalnih strojev. Prvega je dobil pri 19 letih, danes pa ima zbirko, v kateri je okoli 120 starinskih in redkih pisalnih strojev. »Vsak stroj je enkraten, tako kot prstni odtisi. Vsakič, ko kaj napišeš na pisalni stroj, je to unikatna umetnost,« pravi Tom.

Profimedia
Tom Hanks

Prašički Janet Jackson
Pred leti je pevka Janet Jackson zbirala okrasne figurice prašičkov. »Želela sem imeti neki hobi in sem se odločila za prašičke. Pojma nimam, zakaj ravno to. In potem sem kar naenkrat začela prašičke dobivati še od drugih. Nabralo se jih je na tisoče,« je dejala. Ko je bila njena hiša preveč »prašičja«, se je odločila svojo zbirko podariti.

Profimedia
Janet Jackson

Namizne igre Quentina Tarantina
Slavni režiser zbira namizne igre, povezane s serijami in filmi. Ima jih ogromno, od Zore živih mrtvecev do The Dukes of Hazzard, od starejših do novejših. In če se le da, jih odigra z igralci, ki so igrali v teh filmih oziroma serijah.

Profimedia
Quentin Tarantino

Igračke Rosie O'Donnell

Rosie O'Donnell zbira igračke iz McDonaldsa! Začela je v 80. letih prejšnjega stoletja, ko se je kot standup komičarka na turneji po Ameriki prehranjevala v restavracijah s hitro prehrano. Danes ima okoli 2500 plastičnih igračk iz tako imenovanih happy mealov, občasno jih razstavi kar v svoji pisarni.

Kovanci Nicole Kidman

Malce bolj »običajno« zbirko ima Nicole Kidman, saj zbira stare kovance. Igralka se lahko pohvali z nekaterimi zelo starimi kovanci (najstarejši je menda iz četrtega stoletja pred našim štetjem), ima tudi zlatnike in srebrnike.

Profimedia
Nicole Kidman

Punčke Demi Moore

Igralka zbira porcelanaste punčke, menda jih ima okoli tri tisoč, nekaj jih ima celo v svoji spalnici, je dejal njen bivši mož Ashton Kutcher. Njeno veselje do porcelanastih punčk je pravzaprav vzbudil njen prvi mož Bruce Willis, ki ji je podaril dve dragoceni igrači francoske umetnice Anne Mitrani. Njena zbirka je celo tako dragocena, da jo je zavarovala za dva milijona dolarjev.

Profimedia
Demi Moore

Sončna očala Eltona Johna
Eltona Johna praktično nikoli ne vidimo brez takšnih ali drugačnih sončnih očal. In prav vse, ki jih je nosil od 70. let prejšnjega stoletja dalje, so ostale v njegovi zbirki. Ker se od nobenih ni ločil, jih ima že okoli 250 tisoč, med njimi tudi zelo nenavadne in ekscentrične – kot je on sam. 

Profimedia
Elton John