Vili Resnik

»Vidite nas nasmejane na odru, ampak zadaj je veliko nepoštenih stvari«

Eva Jandl
21. 10. 2021, 20.30
Deli članek:

Pevec Vili Resnik je znan po svoji energičnosti in smislu za humor, a kot nam je povedal, v glasbenem poslu ni vedno lahko, prav nasprotno.

Marko Cokan
Vili pravi, da v glasbenem poslu ni lahko in da je vesel, da je to prestal in uspel.

Od kod ta energičnost, smisel za humor, vprašamo Vilija. »Ko bo to popustilo, bom vedel, da sem se postaral. Kdo bi rekel: 'Kako je ta Resnik nezrela oseba!' Ampak jaz rečem, da je super, tudi čem sem nezrela in takšna oseba, a uspel sem v tistem, v čemer sem najboljši. To je genialno. Večkrat sebi rečem, da sem butasti genialec, ker mi je to uspelo. To ni mala stvar. Vsi vidijo, da se smejiš na odru in poješ. Takim, ki ne verjamejo, dam v roke mikrofon in jim rečem: povej kaj. Potem pa ne vedo, kaj bi rekli. Jaz pa sem ves čas pod tem pritiskom,« pravi Vili. Ima torej še vedno tremo? »Vedno je čista nova situacija, čisto drugi ljudje in se je treba prilagoditi. Ko si starejši, imaš še večjo odgovornost. Včasih me je brigalo, zdaj pa moram dati vse od sebe,« razloži glasbenik.

»TO SI ŠTEJEM V ČAST!«

Da ni lahko uspeti v glasbenem poslu, še manj lahko se obdržati, se Vili strinja. Čeprav se večkrat zdi, da je lahko. »Ni lahko. Vi nas vidite na odru, nasmejane in polne energije, ampak zadaj je veliko nepoštenih stvari, ki ljudi niti ne zanimajo. Vesel sem, da sem to prestal, čeprav sem tak, da včasih znorim zaradi tega. A sem se prebil in to si štejem v čast,« je iskren.

osebni arhiv
Sedeminpetdesetletni pevec je s pesmijo Naj bogovi slišijo zmagal na Emi in je Slovenijo zastopal na Evroviziji 1998 v Birminghamu. Zasedel je 18. mesto izmed 25 držav.