Klemen Janežič

Karierno ga zaposluje "kuharija", zasebno pa dojenčica

Marjana Vovk
20. 10. 2021, 20.04
Deli članek:

Nekoč so gledalke vzdihovale ob njegovem liku dr. Martina Rozmana v seriji Usodno vino, danes pa se igralcu Klemnu Janežiču smejimo v seriji Ja, Chef! na Voyu. V njej kot nadobudni mladi kuhar vrti kuhalnico, zasebno pa se njegov svet vrti okoli dojenčice – pred dobrimi tremi meseci je namreč postal očka.

ProPlus
Igralec, ki se ga spomnimo iz Usodnega vina, pravi, da je že od nekdaj rad kuhal.

Klemen in njegova žena Nina Ivanišin (tudi igralka, oba sta zaposlena v SNG Drama Ljubljana, skupaj smo ju videli tudi v seriji Usodno vino) sta v začetku poletja prvič postala starša – povila sta prikupno deklico, katere ime še ostaja skrivnost, saj par zasebnost skrbno čuva. Nina je trenutno seveda na porodniškem dopustu, Klemen pa si žal zaradi preobilice dela očetovskega dopusta ne bo mogel privoščiti. »Sem pa imel poletje prosto, kar je bilo izjemno dobro,« pravi. Poleg snemanja serije Ja, Chef! je v Drami pravkar začel študij predstave Vse OK z režiserjem Matjažem Faričem (premiera bo predvidoma decembra), na martinovo pa bo v Cankarjevem domu ljubljanska premiera predstave Banket, črna oda sedanjosti, v režiji Tatjane Peršuh, pri kateri Klemen deluje kot producent.

Voyo.si
Luka mora manevrirati med tečnim chefom (Jurij Zrnec) in vodjo restavracije Piko (Katarina Čas).

Kdo kuha doma?

Dvaintridesetletni igralec je sicer že prej rad kuhal, se je pa pred začetkom snemanja serije Ja, Chef! skupaj z drugimi soigralci, ki igrajo kuharje, udeležil kratke kuharske delavnice z Binetom Volčičem. Tam se je naučil rokovanja s kuharskim nožem, flambiranja, pečenja, sodelovanja v kuhinji ... In zdaj doma še raje kuha. »Več znanja ko imaš, raje se lotiš kuhanja, in to velja tudi zame,« potrjuje. Zaradi dojenčice doma sicer nimajo kakšne posebne prehrane. »Vsaj za zdaj še ne. Ko bo konec dojenja, pa verjetno bo kakšna mala sprememba jedilnika, kar pa nikoli ne škodi.« Kdo doma kuha, je odvisno od dneva, pravi. »Z Nino oba rada kuhava, še najraje pa vsi skupaj, tako da si za kuhanje radi vzamemo čas.« Ko ga povprašamo, kako mu je hčerkica spremenila življenje, ostane brez besed. »Mislim, da sem trenutno še močno zasidran v središču vrtinca in da pravzaprav nimam distance, da bi lahko artikuliral odgovor na tako vprašanje. Vem samo to, da brez mojih deklet ne obstajam, sta moja moč in sreča.«

ProPlus
V seriji Ja, Chef! igra mladega Luko, ki se želi uveljaviti kot kuhar.

Zabavno na snemanju

Zadovoljen pa je tudi na snemanju, saj pravi, da tam vlada zelo dobro razpoloženje: »Skoraj v vsakem prizoru imam kot Luka Čeh kakšen duhovit moment, če ne, pa moji soigralci poskrbijo za to.« Doda, da se včasih komaj zadrži, da ne prasne v smeh. Glede na soigralce, znane zabavljače, kot so Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Mario Ćulibrk, Luka Cimprič, Jernej Kogovšek in drugi, o tem ne dvomimo. Seveda se je do zdaj, ko je na sporedu že druga sezona, na snemanju nanizalo že ogromno zabavnih prigod. »Nekatere lahko vidite v neuporabljenih posnetkih (bloopers), nekateri pa še pridejo: vojna s hrano (ki ima pretečen rok), padanje v Ljubljanico ob pol dveh ponoči ...«

Mediaspeed
Klemen in Nina o zasebnosti nerada javno govorita, tudi poročila sta se na skrivaj.

Kakšen humor pa je blizu Klemnu? »Humor, kot ga ponuja Jernej Kogovšek, me razoroži v vsakem prizoru. Sladki Lovro,« se zasmeje. Jasno je, da je ta serija namenjena zabavi in da ob njej ne govorimo o umetnosti. »Vseeno pa je to serija izjemne natančnosti, ki zahteva ogromno obrtnega znanja. Seveda je namenjena sprostitvi, se pa ravno zaradi sproščenosti lažje vidimo v katerem izmed likov in s tem razbremenimo sebe, ker si dovolimo biti človeški, kar je v teh časih prava redkost,« zaključi Klemen.