Ye

Kanye je le še Ye

B.K.
19. 10. 2021, 17.37
Posodobljeno: 19. 10. 2021, 17.39
Deli članek:

Nič več ni Kanye West, je le še Ye.

Profimedia
Kanye West je zdaj tudi uradno le še Ye.

Ameriški glasbenik Kanye West je tudi uradno postal Ye. Njegovi prošnji za spremembo imena je namreč ugodilo sodišče v Los Angelesu.

A ne le, da si je nekdanji Kanye spremenil ime, odpovedal se je tudi priimku West. Kanye West tako ni postal Ye West, ampak samo Ye. Kanye West je torej zdaj preprosto Ye.

Vloga, ki jo je tedanji Kanye vložil na sodišče, je na razsodbo čakala skoraj dva meseca. Na koncu mu je sodišče ugodilo, saj “ni bilo vloženih nobenih pritožb”. Kanye je 24. avgusta na vlogo dopisal, da si ime spreminja iz osebnih razlogov. Kakšnih, ni navedel.

O spremembi imena je sicer govoril že več let. Predlog je prvič javnosti omenil leta 2018, ko je na radijskem pogovoru dejal, da se mu zid, da je “Ye najpogostejša beseda v krščanski bibliji, ki pomeni “ti.” “Torej sem jaz ti. Jaz sem mi,” je dejal takrat. Njegovo prejšnje ime Kanye naj bi pomenilo “edini”. “Ye” je tudi naslov njegovega studijskega albuma iz istega leta.

44-letni pevec je sicer sredi težkega osebnega obdobja. Ločuje se namreč od svoje dolgoletne žene Kim Kardashian West, s katero ima štiri otroke. Kim ob ločitvi ni zaporisla za spremembo priimka, njegov priimek pa uporabljajo tudi vsi štirje njuni otroci.