Mami nosi magnetke

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa nova doživetja«

Eva Jandl
19. 10. 2021, 19.30
Deli članek:

Strastni popotnik Mario Galunič nam je povedal, kje potuje zadnji dve leti, kdo čuva kužka Rudija in kje je zbrana večina njegovih spominkov s potovanj.

Mateja J. Potočnik / Revija Zarja Jana
Bolj kot potovanj si trenutno želi zdravja, zase in za druge, pravi Mario Galunič.

Eden naših najbolj priljubljenih televizijskih voditeljev, Mario Galunič, ki se zadnje čase posveča vodenju kviza Joker, zasebno najraje potuje in odkriva nove dežele. Po navadi si je vsako leto privoščil vsaj eno daljše potovanje, kako pa je s potovanji v času epidemije, potuje ali raje ostaja doma? »Potujem bistveno manj oziroma skoraj izključno po Evropi. Čakam, da se odpre svet, to mi manjka, a hkrati vem, da to ni usodnega pomena. Potrpežljivo bom čakal na nova doživetja, veliko sveta bi še rad videl,« pravi. Katere dežele bi še rad raziskal? »Upam, da mi bo uspelo videti Avstralijo, Mjanmar, Korejo, Argentino. Naštel sem zgolj nekaj največjih želja.« Ima pa zato ta čas druge želje, pove in odgovori še na vprašanje, kaj misli o vplivnežih, ki so kljub epidemiji potovali in objavljali fotografije iz eksotičnih krajev: »Bolj kot uresničitev svojih želja po potovanjih si želim zdravja, zase in za drage ljudi, da bi skupaj nekako premagali zdravstveno krizo, ki že dve leti kroji naša življenja. Vsi lahko k temu pripomoremo, covid je postal velikanski test, ali znamo kot družba, kot skupnost preživeti. Ali smo zgolj sebični posamezniki, ki jim ni mar za nikogar.«

Osebni album
Obiskal je tudi Muscat, glavno mesto sultanata Oman na Arabskem polotoku.

Najame avtomobil

Izkušeni popotnik je obiskal že mnogo zanimivih krajev, med drugim Indijo, New York, Kubo, Kanado, Dubaj, Šrilanko, Portugalsko, Malto, Estonijo, ljuba mu je tudi Latinska Amerika. Ima navado, da z vsakega potovanja svoji mami prinese kakšen lep spominek, običajno kar magnetek za na hladilnik. Potovalna navada pa je ta, da deželo najraje raziskuje z avtomobilom, saj meni, da tako najlaže odkriva svet. Ker se na potovanja v oddaljene kraje običajno ne odpravi z avtomobilom, tega najame tam, s svojim avtomobilom obišče le bližnje prestolnice. In kje ga med potovanji čaka pasji prijatelj Rudi? »Če grem na potovanje, je v varnih rokah, pasje varuške ti vsak dan pošljejo kako fotografijo,« pojasni.

Osebni album
Utrinek s potovanja po Boliviji, kjer so največje soline na svetu Salar de Uyuni.

Osebni album
S potovanj ne nosi veliko spominkov, le za mamo prinese kakšen magnetek za hladilnik.