kakšna pohvala!

Charles je ponosen na svojega sina

R.T.
17. 10. 2021, 14.20
Posodobljeno: 17. 10. 2021, 14.20
Deli članek:

Redko slišana pohvala.

Profimedia
Oče in sin, princa Charles in William.

Britanski princ Charles je nepričakovano javno pohvalil delo svojega prvorojenca Williama. “Zelo sem ponosen na svojega sina,” je dejal sinoči, ko je izvedel, da si je William v Kensingtonski palači, kjer živi z družino, namestil polnilnico za električni avtomobil.

Ob tem je pohvalil Williamovo delo, njegovo “zavezo do okolja” in pogum njegovih ambicij. “V svetu moramo stopiti skupaj, navdihniti, ponovno premisliti in zgraditi vzdržno prihodnost, ki jo tako obupno potrebujemo,” je dejal 72-letni princ.

William je sicer električno polnilnico namestil kot prvo v vrsti mnogih, ki bodo napajale električna vozila po vseh kraljevih zemljiščih.

Tudi Charles je prejšnji teden oznanil, da je svoj avtomobil, 51 let star Aston Martin, predelal tako, da ga zdaj poganja presežek vina, ki ga pridela in sirotka, ki mu ostane od pridelave sira.

Kljub temu kar dve tretjini britanske javnosti prinčevemu zgledu ne bosta sledili. Kar 71 odstotkov vprašanih je v anketi, ki je bila izvedena nedavno namreč dejalo, da pred letom 2030 ne mislijo kupiti električnega avtomobila.