V Italiji je postala zvezda

Lara Komar: "Vsepovsod me ustavljajo in fotografirajo"

Eva Jandl
17. 10. 2021, 07.50
Deli članek:

Zgovorna Lara Komar se je klica iz Slovenije zelo razveselila. Kot v Sloveniji, kjer je bila priljubljena kot Irena iz Reke ljubezni, je zdaj tako in še bolj slavna v Italiji, le da jo tam vsak dan gleda kar tri milijone gledalcev.

Osebni arhiv
Pravi, da zdaj ve, kako je biti slaven, pa vendar je v pogovoru skromna in dostopna.

Kje smo vas ujeli, s čim se ukvarjate?

Pozdravljam vas iz Rima! Tukaj snemam nadaljevanko Il Paradiso delle signore (Raj za dame), ki je najbolj gledana italijanska nadaljevanka. Trenutno smo sredi sezone. Predvajanje so začeli septembra, jaz pa sem sicer v nadaljevanko prišla lani, že na koncu sezone. A so me takoj vzljubili, mojo zgodbo so postavili kar v prvo linijo. Tako da sem s snemanjem zelo zasedena, sem pa zelo zadovoljna, saj je odziv publike krasen, prav tako produkcije. Imam se lepo, tudi ekipa, s katero delam, je krasna. Tako da lahko rečem, da je Rim res sončen, čeprav nas danes malo zebe.

V Italiji ste postali zelo znani, zelo slavni, o vas stalno pišejo in vas fotografirajo, štrlite iz vsake revije.

Res je, sem med glavnimi liki v nadaljevanki, ta pa je zelo uspešna in zelo gledana.

Osebni arhiv
V nadaljevanki Lara igra eno od osrednjih ženskih vlog.

Koliko gledalcev vas gleda vsak dan?

Pravijo, da vsaj tri milijone na dan, vsako popoldne po uro in pol. Vsepovsod me ustavljajo, najpogosteje me vprašajo, koliko sem stara, saj se jim zdim zelo mlada na televiziji. Povem jim, da sem vsak dan uro in pol na ličenju in urejanju frizure.

Se vračate domov, v Trst, k vašima sinovoma in možu?

Absolutno. Ves čas norim iz Rima v Trst z letali in vlaki. V produkciji mi pomagajo in združujejo snemalne dneve ter mi tako dajo možnost, da sem čim več doma, v Rimu sem po štiri dni na teden. Moram povedati, da mi mož in vsi »nonoti in none« zelo pomagajo, sicer bi mi bilo težko predvsem psihološko, tako pa vem, da sta otroka srečna in zadovoljna, čeprav mama ves čas nori sem in tja. Ko sem doma, sem stoodstotno doma, popolnoma se jima posvetim, saj trenutno nimam nobenega drugega dela. Imamo se lepo, pri nas je zelo domače in polno ljubezni! Seveda pa se tudi zavedam, da je ta situacija zdaj le obdobje in da ne bo vedno tako.

Osebni arhiv
V Rimu preživi okoli štiri dni na teden, okrog nje so njene soigralke.

Toda te italijanske nadaljevanke lahko trajajo leta in leta.

Trajajo leta in leta, kot ste rekli. So mi že ponudili sodelovanje za naprej, a sem rekla, da moram razmisliti. Kar se tiče navdušenja, tako profesionalnega kot človeškega, saj se imam tukaj v Rimu res lepo, to ostaja. Kar zadeva zasebno življenje, pa je drugače. Potrebne je ogromno organizacije in moram se sama s seboj pogovoriti, kako in kaj bom počela naprej. Snubijo me za naprej, saj je nadaljevanka po gledanosti izredno uspešna, še bolj kot lani.

Kako pa je v Rimu glede epidemije?

V petek je bil prvi dan, ko moramo tudi pri nas imeti »green pass«, kot rečemo v Italiji, treba je imeti potrdilo za vse, kot pri vas PCT. Nas, ki snemamo, testirajo dvakrat tedensko, maske imamo ves čas na obrazu, dokler ne stopimo pred kamero. Je naporno, a odgovarjamo na trenutek, ki je pač tak.