Črna ovca

Princ William stricu ne bo več dovolil v javnost

N.S.
12. 10. 2021, 21.30
Deli članek:

Po vseh groznih obtožbah na račun britanskega princa Andrewa je zdaj postalo jasno, da se nikoli ne bo vrnil v javno življenje kot član kraljeve družine. Njegova brata in sestra ter nečak so mu namreč dokončno obrnili hrbet.

Profimedia
Princ Andrew je črna ovca družine, ki se je izogibajo vsi.

Že dolgo ni več skrivnost, da je princ Andrew, sin britanske kraljice Elizabete II., obtožen več spolnih napadov na mladoletnice, bil je tudi dober prijatelj pedofilskega milijonarja Jeffreyja Epsteina, zdaj pa ga je doletela nova obtožba.

Na dan je namreč prišla pretresljiva zgodba Američanke Virginie Giuffre, ki pravi, da jo je princ posilil in spolno nadlegoval, ko je bila stara 17 let, kar je zanj le še ena v vrsti hudih obtožb o spolnem nadlegovanju. Najstarejša monarhinja na svetu je princa Andrewa, ki je bil prej eden od vidnih članov britanske kraljeve družine, že leta 2019 umaknila iz javnega življenja. Z dvora so prišle sočne novice, da se je prestolonaslednik princ William jasno in glasno odločil, da se princ Andrew ne bo vrnil v javnost kot član kraljeve družine, Williamovo odločitev pa so, kot so medijem sporočili številni viri z dvora, enotno podprli Andrewova brata Charles in Edward ter sestra Anne, ki jih je sram, da imajo tako »pošastnega« brata.

Princ William je odločitev sprejel, ker njegov stric predstavlja veliko grožnjo za celotno monarhijo in ugled družine, in sicer po dolgem pogovoru z babico kraljico ter očetom Charlesom. Namreč, čeprav za zdaj princ Andrew še ni kazensko preganjan, kraljeva družina tvega, da ji škandal uniči ime, ki ga je gradila toliko desetletij. Vsega tega, kar se dogaja okoli Andrewa, sicer Buckinghamska palača še ni javno komentirala in verjetno tudi ne bo, saj to ni v njihovi navadi.