Denis Vučak

Slovenski zvezdnik: Imel sem panične napade, ki so mi dali vetra, in moram priznati, da sem se ustrašil za svoje življenje

Eva Jandl
12. 10. 2021, 19.30
Posodobljeno: 12. 10. 2021, 21.45
Deli članek:

Pred slabimi 20 leti je bila fantovska skupina Game Over na vrhuncu slave. Zdaj so se Steffanio, Mark in Denis po dolgih letih znova našli in na koncertu zapeli svoje največje hite ter navdušili občinstvo, nam pa je Denis povedal, kako so se znova zbrali in ali bodo obujeno glasbeno zgodbo tudi nadaljevali.

Osebni arhiv
Denis Vučak

Po osmih letih je skupina Game Over znova nastopila v originalni zasedbi, kako je bilo?

»Imam plesno šolo, otroke učim show dance in hiphop. Rad učim otroke, zdaj me malo hecajo, ker sem spet na odru. Včasih mi kateri pove, da je njegova mami povedala, da je poslušala Game Over,« v smehu razlaga Denis. 

Super. Nismo vedeli, kaj pričakovati, bodo ljudje prišli ali ne, a so prišli in peli z nami, še vedno znajo pesmi na pamet, energija ljudi je bila fenomenalna. Zdaj si ravno delimo vtise, se kličemo med sabo, kako je bilo, kaj pravijo ljudje. Dobivamo tudi zelo čustvena in lepa sporočila, da so se ljudje na koncertu spomnili na lepe čase, ko še niso imeli skrbi. To nas združuje, imamo skupne generacijske spomine. Po koncertu smo imeli podpisovanje avtogram kartic ter pogovore z oboževalkami in oboževalci, in smo skupaj obujali spomine.

Kako pa ste se spet našli, zdelo se je, da vas nikoli več ne bomo videli skupaj?

Zadeva je taka: Steffanio je imel težave z zdravjem, zbolel je za rakom in se umaknil. Mi v resnici nismo nikoli razpadli, samo delati smo nehali, ker smo po toliko letih in tisočih nastopih imeli vsega dovolj. Mark in jaz sva bila stara 23 let, nastopati sva začela pri 18 letih, in želel sem v življenju poskusiti še kaj drugega ali pa si vsaj vzeti nekaj odmora. In nikoli nismo imeli pravega pogovora, kaj bomo v prihodnje.

Menda ste imeli panične napade?

Res je, imel sem panične napade, dali so mi vetra in moram priznati, da sem se ustrašil za svoje življenje. Rekel sem si, da moram nedokončane stvari nekako zaključiti, se pogovoriti. In sem poklical Steffania, dobila sva se in se dve uri pogovarjala, vse sva si povedala. Ko smo se nato dobili vsi skupaj, smo imeli spet tako energijo kot na začetku, tiste dni, ko smo se spoznavali. Kazali smo si fotografije, začeli smo peti in ugotovili, da še vedno vse znamo, da smo točni. Potem smo se sestali na Ptuju, ob Ptujskem morju na kavi, ter se odločili, da spet zapojemo. Našli smo pomol, sedli smo po turško in začeli peti, kot otroci smo bili. Tako smo se spet našli.

Marko Delbello Ocepek
Ko so se po dolgih letih srečali, so ugotovili, da znajo še vse pesmi.

Je bil to enkraten koncert ali boste nadaljevali glasbeno zgodbo?

Zagotovo bomo nadaljevali. Do novega leta še ne, ker nas je vse skupaj kar presenetilo. V januarju pa pridejo novi singli, ko je tudi 20. obletnica našega ustvarjanja. Tudi potem bomo nadaljevali, že imamo načrte.