Na zvezdniški sceni

FOTO: Od Arethe Franklin do Tjaše Železnik

N.S.
11. 10. 2021, 21.33
Deli članek:

Minule dni se je na slovenski medijski sceni na polno dogajalo, saj smo obiskali kar nekaj družabnih dogodkov, gledaliških in filmskih premier, kjer smo preverili, kateri estradniki so najbolj zasijali.

M24
Igralka Tjaša Železnik je ganjena sprejela nagrado za najboljšo ustvarjalko pretekle sezone MGL.

V knežjem mestu smo se udeležili premiere satirične humoreske Kozlovska sodba v Višnji Gori, ki na izjemno duhovit način spregovori o odnosih v mali skupnosti, podkupljivosti, tožarjenju, sprenevedanju in koristoljubju.

Predstava posega v bistvo posameznikovega značaja in dinamiko v skupnosti ljudi, zato je aktualna še danes, saj se človeška neumnost, omejenost in zablode do danes niso spremenile. Jurčič je z njo postavil spomenik človeške neumnosti, domišljavosti, omejenosti in primitivne maščevalnosti, kljub temu pa človeške hibe izrisal v šaljivem in pozitivnem tonu, da nas zgodba o človeških pomanjkljivostih spravi v smeh in dobro voljo.

M24
Številčna igralska zasedba predstave Češnjev vrt.

Kultna Aretha Franklin

V štajerski prestolnici smo se sprehodili po rdeči preprogi filmske premiere filma Respect v Mariboxu, kjer je na velikem platnu zasijala Jennifer Hudson, ki je v biografsko-glasbeni drami zaigrala kraljico soula Aretho Franklin. Premiero so med drugim obiskale mis Slovenije Maša Merc, voditeljica Kmetije Natalija Bratkovič ter vražje dame Nika Čukur, Gordana Grandošek Whiddon in Carmen Osovnikar.

Mediaspeed
Vražji dami Nika Čukur in Gordana Grandošek Whiddon sta prišli na premiero filma Respect.

Slavni Češnjev vrt

V Mestnem gledališču ljubljanskem pa so na svoj račun prišli ljubitelji gledaliških klasik. Številčna igralska zasedba MGL je namreč postregla s premiero Čehove drame Češnjev vrt in navdušila. Po premieri so podelili tudi nagrado za najboljšo ustvarjalko v pretekli sezoni, ki jo je počaščeno sprejela igralka Tjaša Železnik.