BRSKA PO SVOJIH ARHIVIH

Po dolgih letih Jasne Kuljaj ni na TV-zaslonih, kaj počne?

Eva Jandl
9. 10. 2021, 20.22
Posodobljeno: 9. 10. 2021, 20.27
Deli članek:

Marsikdo pogreša zabavno in direktno Jasno Kuljaj, saj je to televizijsko sezono "prosta" in je ne vidimo v nobeni oddaji. Kaj počne, čemu se posveča in kaj bi danes svetovala mlajši Jasni na začetku medijske poti?

osebni arhiv
o je ostalo od fotografije Jasne Kuljaj s pokojno Simono Weiss; fotografija je bila spravljeni v kleti, ki jo je poplavilo.
Ob nedavnih poplavah v Ljubljani, ko je zalivalo kleti hiš in blokov, je marsikdo izgubil kakšno osebno stvar, ki jo je hranil v kleti. Meterorne vode so zalile tudi Jasnino klet v Šiški in vzele kar nekaj lepih spominov. 

Na televizijskih zaslonih vas trenutno ne vidimo, kaj počnete? Vam oddih od televizijskih kamer ustreza?

Prvič po dolgih letih sem »prosta« med televizijsko sezono, in če je že tako naneslo, ugotavljam, da je to prišlo v najboljšem možnem obdobju. Namesto da bi se ukvarjala s snemanji, scenariji in gosti, sem lahko svojo prvošolko dostojno pospremila v šolo, bila pri tem dejansko polno prisebna in prisotna, torej stoodstotno pri stvari, in tale prehod iz vrtca v šolo, ki v vsako družino prinese novo dinamiko, smo tako prebrodili prav spodobno. Konec koncev sem bila pred kamero, skorajda odkar sem rodila, in nič ni narobe, če malo zadiham.

Pred kratkim ste pokazali svoj življenjepis, ki ste ga napisali pri 21 letih, želeli ste si brati poročila. Kaj bi današnja Jasna svetovala mlajši Jasni, ki je šele začenjala medijsko pot?

Več časa prinese s seboj tudi možnost, da urediš neke stvari za nazaj. Malo pregledaš arhive ... neverjetno, kaj vse hranim v svojih arhivih: vse »plonklistke« iz gimnazije. Ne boste verjeli, ampak spravljene jih imam v kuvertah za vsak letnik posebej. Med drugim sem našla tudi prošnjo, ki sem jo kot študentka novinarstva poslala na informativni program TV Slovenija. To je bil zanos, to je bila ta mladostniška energija, ko te ni zanimalo nič drugega, denar še najmanj, kot to, da počneš nekaj, kar čutiš, da je res tvoja želja. Resda so se pri meni stvari obrnile v drugo smer, torej v svet zabave, a tako pač je v življenju. Je že prav tako, saj če ne bi uživala v tem, se verjetno ne bi tako obrnilo vse skupaj. Saj veste, človek obrača ... Kaj bi svetovala mlajši Jasni? Pravzaprav nič posebnega. Kot mlad človek moraš doživeti vse, tudi po glavi te mora kaj udariti, da imaš potem na smrtni postelji o čem premišljevati.

Osebni arhiv
Pravi, da je bila pred kamero ves čas in je vesela, da lahko malo zadiha.

Kot voditeljica ste znani po svoji direktnosti; katero novinarsko vprašanje pa gre vam na živce, ko ste sami v vlogi intervjuvanke?

Težko mi gre kaj res na živce in sem precej tolerantna do vseh možnih vprašanj. Novinarji opravljajo svoj posel in lahko vprašajo karkoli.