Zeliščarstvo jo zanima že od otroštva

Skupaj sta kot urbana pehta in njen volk

Eva Jandl
10. 10. 2021, 20.34
Posodobljeno: 10. 10. 2021, 21.23
Deli članek:

Voditeljica priljubljenega ljubezenskega šova Ljubezen po domače Tanja Postružnik Koren o svojem zanimanju za zeliščarstvo in druge plodove divje narave ter svojem zvestem spremljevalcu.

Revija Zvezde
Tanja zase pravi, da je nabiralka ne le zdravilnih zeli, temveč tudi vsega ostalega, kar nudi narava.

Šov Ljubezen po domače je letos poln pretresov, ravsa in solz, med podeželskimi iskalci ljubezni in njihovimi čustvi pa spretno krmari voditeljica Tanja Postružnik Koren. Zanjo je jesen še posebno zanimiv letni čas, saj je, kot sama pravi, nabiralka: »Sem nabiralka ne le zdravilnih zeli, temveč tudi vsega ostalega, kar čez leto ponuja narava.« Zelo rada nabira zališča za čaje; suši jih in meša, svoje čaje pa pije vse leto. Zeliščarstvo jo zanima že od otroštva, že kot otrok je namreč prebirala knjige o zeliščih svoje babice in njihove zdravilne lastnosti jo navdušujejo vse od osnovne šole. Sama sebi pravi kar »urbana Pehta«. Kot prava nabiralka ima tudi vedno s seboj košarico ali vsaj papirnato vrečko, kamor lahko shrani nabrane zeli, če jih ugleda morda spotoma, na primer ko se pelje s kolesom.

NJEN ZVESTI SPREMLJEVALEC

Osebni arhiv
S svojim psom Luxom, ki jo spremlja na poteh po naravi.

Na njenih poteh jo spremlja kuža Lux, avstralski ovčar, zato se pošali, da je kot Pehta s svojim psom Volkom. Za Luxa pravi, da zna vse, le govoriti ne, in je že leta njen zvesti spremljevalec in poslušalec. Spremlja jo med sprehodi, tekom, pohodi v hribe ali na njeno ljubo Pohorje.