Čiščenje morja

FOTO: Voditelja iz morja vlekla avtomobilske gume

R.T.
7. 10. 2021, 09.34
Posodobljeno: 7. 10. 2021, 11.43
Deli članek:

Voditelja na Radiu 1, Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič sta se podala na obalo in v Portorožu skupaj s potapljači čistila slovensko morje.

Radio 1
Tomaž Klepač je iz vode izvlekel več avtomobilskih gum.

Radio 1 se je namreč skupaj z Merkur zavarovalnico odločil, da spodbuja odgovoren odnos do okolja. Zato so pozvali poslušalce, v kolikor poznajo divje odlagališče smeti, naj jim sporočijo in poskrbeli bodo, da bodo izbrana odlagališča očiščena. Klepač in Gustinčič sta tako po predlogu poslušalcev zavihala rokave v Portorožu.

Radio 1
Iztok je našel ostanek motorja.

Skupaj z vrhniškim potapljaškim klubom in ekipo predstavnikov Merkur zavarovalniceso razbremenili morsko dno, morsko divje odlagališče ob portoroškem glavnem pomolu.

»Lep sončen in topel dan pa je bil samo še češnja na torti. Morje pa kljub oktobru toplo. Kinga sva tokrat asistirala vrhniškim potapljačem in pomagala vleči smeti na kopno. Noro, kaj vse ljudje odvržejo v morje. Od ladijskega motorja do lestev. Sicer pa so bile zmagovalke avtomobilske gume in pa pločevinke. Vseh oblik in dimenzij jih je bilo,« sta povedala voditelja, ki sta zadovoljna, da tudi ona dva prispevata k čistemu okolju.

Radio 1
Ne spadajo na morsko dno.

Radio 1
Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač

Radio 1
Na dnu morja je bila razna šara.