Luka Bokšan o podobnostih in razlikah z likom

Zaradi serije so odpadla ponočevanja

Marjana Vovk
27. 9. 2021, 20.24
Deli članek:

Tako miren in diplomatski, kot je v seriji Sekirca v med kot eden od dvojčkov Hribar, je Luka Bokšan tudi v resničnem življenju. Tridesetletni igralec pravi, da ima s svojim likom, ki mu je v seriji tudi ime Luka, veliko skupnega. Seveda pa se v določenih stvareh tudi razlikujeta.

POP TV
Luka v seriji Sekirca v med je njegova prva večja vloga pred kamero.

Ko ga povprašamo, v čem sta si z Luko iz serije Sekirca v med podobna, odgovori: »Oba sva precej diplomatska in miroljubna, zato se pogosto izogibava konfliktom in odkriti konfrontaciji. Skupna nama je tudi določena mera naivnosti in zaupljivosti, ki je pri Luki seveda še dodatno potencirana.« A hitro doda, da se zna v primerjavi z njim precej bolje postaviti zase in vztrajati pri svojem, kadar meni, da ima prav.

Pop TV
S televizijskim očetom Jožefom Ropošo

Luka je najprej študiral biologijo, potem pa je ugotovil, da želi na AGRFT. A preden se mu je želja uresničila, je moral trikrat opravljati sprejemce. Z diplomo v žepu je leto dni delal v »domačem« SLG Celje, letos pa se je vpisal na magisterij iz dramske igre. 

RAD IMA LJUDI

Celjan, ki živi v Ljubljani, obožuje potovanja, izlete v gore in na morje ter sprehode v naravo. »Zanimata me tudi zgodovina in likovna umetnost, zato zelo rad obiskujem muzeje, galerije in občudujem staro arhitekturo.« Zase pravi, da je zelo družabna oseba. »Rad sem med ljudmi, s katerimi lahko izmenjujem ideje in delim stvari, ki me navdihujejo in navdušujejo. Dobro se počutim v skupini, zato mi kolektivno delo v gledališču in na filmu zelo ustreza. Po naravi sem tudi precej igriv, všeč so mi razne igre, zabave in tekmovanja. Po drugi strani pa sem pri delu resen in natančen, rad se poglobim in si vzamem čas za to, kar počnem. Ne maram polovičarstva.«

ZGODNJE VSTAJANJE

Sicer prizna, da se v življenju še ni čisto našel – tako kot se še išče njegov Luka v seriji. »Mislim, da je samospoznavanje proces, ki traja celo življenje, in da je preizpraševanje sebe in stvari, ki jih počneš, nujno za osebni in umetniški razvoj. Upam, da se ne bom nikoli preveč definiral, omejil in zaspal v coni udobja.« Da bo zaspal, je tudi sicer ena njegovih vsakdanjih skrbi, odkar snema serijo. »Navaditi sem se moral zgodnjega vstajanja, velikokrat že ob pol petih, saj se snemanja začenjajo ob šestih zjutraj. Zaradi tega so pogosto odpadla ponočevanja in razni večerni dogodki, ki bi se jih sicer udeležil, pa preprosto nisem imel energije, ali pa sem se moral naspati za naslednji snemalni dan.« Spremenilo pa se je tudi to, da nima več prostih vikendov, ampak so zdaj ti po navadi rezervirani za snemanja.