Verjetno za nikogar ni bilo presenečenje, da je sloviti Michelinov vodnik dve zvezdici ponovno podelil Hiši Franko, kjer magijo v kuhinji ustvarja chefinja Ana Roš.

michelin 2
Mediaspeed
Nagrajena kuharska mojstra: Uroš Štefelin in Luka Košir

Po eno zvezdico so ohranili tudi vsi lanski dobitniki – Atelje, Dam restavracija, Gostilna pri Lojzetu, Hiša Denk in Vila Podvin, nova zvezdica pa sije v Gostišču Grič. V kategorijo Bib Gourmand so uvrstili sedem restavracij, v Michelinov krožnik kar 39 restavracij, slovenska gastronomija pa slavi tudi v kategoriji trajnost, saj je bilo kar šest restavracij nagrajenih z zeleno Michelinovo zvezdico. V drugo izdajo gastronomskega vodnika Michelin Guide Slovenia je tako skupno uvrščenih 53 restavracij.

michelin 3
Mediaspeed
Hermina Kovačič je čestitala svojemu prijatelju in chefu Tomažu Kavčiču.

michelin 4
Mediaspeed
Gasilska slika najboljših slovenskih kuharskih chefov po izboru Michelinovega vodnika.

Visoke ocene slovitega vodnika za izjemno kakovost, ki jo nudi slovenska gastronomija, so velika pohvala in podpora vsem njenim deležnikom v prizadevanjih po ohranjanju odličnosti tudi v izzivov polnih časih. Slovenija je tako z znamenitimi zvezdicami, znakom Slovenia Green Cuisine in nazivom Evropska gastronomska regija 2021 še bolj prepoznavna kot zelena, aktivna, varna destinacija izjemnih raznovrstnih doživetij, ki jih povezuje prav gastronomija, eden pogostih motivov prihoda domačih in tujih gostov. Na slavnostni razglasitvi in podelitvi v Cankarjevem domu se je zbrala »creme de la creme« slovenskih kuharskih mojstrov, ki so upravičeno zasijali pred vsemi povabljenimi gosti in izbranimi predstavniki sedme sile, kjer je bilo tudi naše uredništvo.