Divja odlagališča

FOTO: Voditelja Klepač in Gustinčič pomagala očistiti Slovenijo

R.T.
27. 9. 2021, 11.24
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 12.40
Deli članek:

Voditelja Radia 1, Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač sta odložila mikrofon, zavihala rokave, si nadela zaščitne rokavice in se odpravila v Belo krajino, kjer sta pomagala čistiti divje odlagališče smeti.

Radio 1
Čistilna akcija je uspela. Vsi pa bomo najbolj veseli, ko ne bodo več potrebne.

Radio 1 se je namreč skupaj z Merkur zavarovalnico odločil, da spodbuja odgovoren odnos do okolja. Zato so pozvali poslušalce, v kolikor poznajo divje odlagališče smeti, naj jim sporočijo in poskrbeli bodo, da bodo izbrana odlagališča očiščena.

In tako sta se popoldanska voditelja Klepač in Gustinčič odpravila v akcijo na Dobličko goro.

»Tam je bilo veliko večje divje odlagališče, kot smo ga pričakovali. Dejansko je bilo odloženih veliko kosov azbestne strešne kritine, ki je zelo nevarna za okolje. Prav tako smo iz vrtače odstranili kad, avtomobilski izpuh, nekaj plastičnih in železnih sodov, ob tem pa še eno večjo vzmetnico in ogromno oblačil obutve ter različnih embalaž gospodinjskih izdelkov, ki bi se lahko tam razkrajali tudi 50 in več let. S sodelavci iz Komunale Črnomelj smo čistili slabo uro in uspeli sanirati to področje. Kot vemo pa je takih odlagališč ogromno in počasi bi se lahko začeli zavedati, da je možnosti za varno odlaganje kosovnih in drugih odpadkov dovolj, da ne rabijo pristati v gozdu,« sta dejala priljubljena voditelja.