Zabava

Lagardovci ustvarili novo glasbeno mojstrovino

V.M.
27. 9. 2021, 09.30
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 09.30
Deli članek:

Varuhi kvalitetne glasbe ne počivajo. Člani zasedbe Lagard so namreč znova zavihali rokave in ustvarili pravljico za vaša ušesa. Tokrat so v svoje vrste povabili člana zasedbe Balkan Boys in kar 30 glasbenikov, ki so skladbo obogatili z orkestrsko spremljavo.

Janez Marolt
Člani zasedbe Lagard so glasbeni umetniki in varuhi kvalitetne glasbe.

Lagardovci pošiljajo v svet nov, do popolnosti dovršen glasbeni izdelek. Tokrat so ustvarjali v hrvaškem jeziku, predstavljajo namreč skladbo z naslovom Lud i mlad, ki je nastala v sodelovanju z glasbenim gostom Emirjem Ibrakićem, kitaristom skupine Balkan Boys.

Ibrakić, ki je cenjen učitelj kitare na glasbeni šoli Franca Šturma, je napisal besedilo, medtem ko sta glasbo ustvarila skupaj z basistom, aranžerjem in skladateljem Luko Groboljškom. Slednji se podpisuje tudi pod orkestracijo, s katero so skladbo dvignili na višji nivo. »Pri snemanju je sodelovalo več kot 30 glasbenikov, saj smo v živo posneli vse od godal, timpanov, ženskega zbora do harfe,« je navdušen Luka, ki je vesel, da jim je uspelo uresničiti tudi vizijo videozgodbe.

Janez Marolt
Luka Groboljšek in Emir Ibrakić

»Videospot smo snemali v studiu, tako da bomo lahko prikazali večino glasbenikov in glasbenic, ter vrhunsko atmosfero, ki je bila prisotna ves čas snemanja skladbe,« pojasnjuje steber zasedbe Lagard, ki letos obeležuje peto obletnico delovanja.

Slednje daje članom močan veter v jadra, Luka, kitarist Tilen Gavranovič in bobnar Peter Jeretina namreč na krilih uspehov že marljivo delajo na plošči, ki bo predvidoma izšla letos decembra, pripravljajo pa tudi novi singl, ki bo zagotovo nekaj posebnega, saj bo razpet med Slovenijo in Brazilijo.

Mladi umetniki so v deželi pisanih ritmov že posneli nekaj zanimivih kadrov, ponosni pa so tudi na prav poseben glasbeni vložek, ki bo popestril že tako razgibano pesem. »Samo za to skladbo smo celoten zbor naučili brazilske izgovorjave,« pojasnjuje Luka in dodaja, da je besedilo Uroša Ržišnika prevedel brazilski basist Roberto William. In medtem ko se veselimo nove glasbene mojstrovine, naj vam zaupamo še, da premiero videospota načrtujejo na kar treh kontinentih, kar je še en dokaz, da njihova vizija ne pozna meja.