Združila moči

Zaradi novega dueta je bil kot dvanajstletni mulček

Nejc Simšič
23. 9. 2021, 21.00
Deli članek:

Po velikem uspehu skladb Meni dobro je in Zgoraj je nebo nas je Jan Plestenjak razveselil z izidom nove, čutne balade V naju še verjamem. Tretja pesem, ki napoveduje njegov težko pričakovani novi album, je duet z izjemno uspešno Maraayo, ki niza hit za hitom.

Neo Visuals
Plestenjak in Marjetka Vovk iz Maraaye sta posnela čutno ljubezensko balado.

Kaj nama ostane? – glavno vprašanje, ki ga Jan naslavlja v svoji najnovejši skladbi V naju še verjamem, iz katere sicer, kot smo pri njem vajeni, veje optimizem.

Janu Plestenjaku se je tokrat kot vokalistka pridružila odlična Marjetka Vovk, pevka priljubljenega tandema Maraaya, in s svojo interpretacijo skladbi dodala piko na i. Kot nam je zaupal Jan, glasbena sodelovanja vedno jemlje kot velik izziv: »Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto, in tako se lahko zgodi še prav posebna čarovnija.« Ob ustvarjanju skladbe je postalo jasno: zaradi nizke lege glasu zahteva karakterno vokalistko z dobro vokalno tehniko, in to je lahko le Marjetka. »Ko naju je Jan poklical, sva po napornem dnevu ravno v postelji pila kozarec vina. Poklical naju je po facetimu in omenil, da ima pesem, ki ustreza mojemu vokalu. Brez najmanjšega pomisleka, in ne da bi skladbo sploh slišala, sva samo zavpila: ja! (smeh) Seveda je bil začuden: kako 'ja', če nama je ni še niti pokazal?! A nama je jasno, da je vse, kar pride izpod peresa Jana Plestenjaka, vrhunsko,« je povedala Marjetka. Za novo pesem sta z Janom posnela tudi prav poseben videospot, ki je po besedah vseh preprosto čudovit. »Dan po izidu V naju še verjamem je bila zjutraj prva stvar, ki sem jo naredil, da sem preveril število ogledov videa, kot da bi bil dvanajstletni mulček, ki je izdal prvo pesem. Petinosemdeset tisoč ogledov v enem dnevu in prvo mesto na youtubovi lestvici je bilo zame kot izvajalca in avtorja pesmi najlepše ‘dobro jutro’,« je z nasmeškom priznal Jan.  

Neo Visuals
Priljubljena glasbenika sta se že prvi dan zasidrala na prvem mestu youtubove lestvice priljubljenosti.