Zabava

Obupani Johnny Depp bi nastopal celo na otroških zabavah

M. V.
23. 9. 2021, 09.15
Posodobljeno: 23. 9. 2021, 09.25
Deli članek:

Igralec prejel nagrado v San Sebastianu. »Nihče ni varen pred to kulturo izbrisa,« je dejal pred podelitvijo.

Profimedia
Johnny Depp

Avgusta, ko je filmski festival v San Sebastianu razglasil, da bo letošnjo nagrado donosita za življenjsko delo podelil igralcu Johnnyju Deppu, so se na to usule številne kritike in zgražanja, češ da to ni etično. Igralec je bil namreč obtožen fizičnega in psihičnega nasilja nad nekdanjo ženo Amber Heard, zaradi česar je izgubil ugled in delo v Hollywoodu.

A kljub temu je včeraj 'padli' hollywoodski zvezdnik v Španiji dobil priznanje za svojo skoraj štiridesetletno kariero, v kateri je nanizal filmske uspešnice, kot so Pirati s Karibov, Čokolada, Charlie in tovarna čokolade, Edward Škarjeroki, Strah in groza v Las Vegasu, Brezglavi jezdec, Alica v čudežni deželi … Direktor festivala Jose Luis Rebordinos je pojasnil, da je nagrada priznanje za filmsko delo in se ne nanaša na njegovo zasebno življenje. »Vloga filmskega festivala ni, da sodi vedenje članov filmske industrije.«

Depp je na tiskovni konferenci pred podelitvijo spregovoril o položaju, v katerem se je znašel po tem, ko je dobil 'oznako' pretepača žene: »To je današnja kultura izbrisa oziroma hipna potreba po obsodbi, osnovani na količini onesnaženega izdihanega zraka. Nihče ni varen pred tem, dokler je nekdo pripravljen povedati en stavek. Ja, potreben je le en stavek.« Dejal je še, da je zdaj, ko ga je Hollywood bojkotiral, v takšni krizi, da je pripravljena nastopati celo na otroških rojstnih dnevih.