Plemenita ženska

Znan uradni naziv hčerke princese Beatrice

R.T.
23. 9. 2021, 08.20
Posodobljeno: 23. 9. 2021, 12.00
Deli članek:

Pripada ji po očetu.

Profimedia
Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi

Britanska princesa Beatrice je v soboto v londonski bolnišnici Chelsea in Westminster rodila hčerko. Ta ima starejšega brata Christopherja Woolfa, ki ga je njenemu soprogu Edoardu Mapelliju Mozzi rodila bivša zaročenka Dara Huang.

33-letna princesa se je z italijanskim nepremičninskim poslovnežem modre krvi poročila julija lani na skrivni poroki, ki sta se je udeležila tudi britanska kraljica Elizabeta II. ter njen pokojni soprog, princ Filip.

Še vedno ni znano, kako je ime novorojenki, ki bo dobila italijanski naziv Nobile Donna, kar pomeni plemenita ženska. Dobila ga bo po očetu, ki je grof. Njegova družina je nekoč bila del italijanskega plemstva, preden je država po drugi svetovni vojni postala republika. In čeprav družina nazivov v vsakodnevnem življenju ne uporablja, se jim ni odpovedala, zato so predmet dedovanja.

Kot je določil britanski kralj Jurij V., se naziva princ in princesa prenašata le po moški liniji. Kar pomeni, da Beatrice in njeni otroci naziva od Windsorjev ne bodo dobili.