ŠTRAS IN BOJČI

Priljubljena glasbenika po novem ljubita eno dekle

Nejc Simšič
22. 9. 2021, 21.30
Deli članek:

Po dveh odmevnih gledaliških premierah je SiTi Teater pod zvezdami postregel še z najbolj pričakovanim koncertom letošnje jeseni: v ciklu 1 na 1 sta se prepletla Bojan Cvjetićanin (Joker Out) in Gregor Štrasberger - Štras (MRFY), frontmana dveh najbolj vročih rockovskih bendov mlajše generacije.

Lana Požlep
Štras in Bojči tudi kot solista dokazujeta, da sta glasbenika z vsebino in karizmo.

Da se odlično ujameta na in za odrom, ni skrivnost. Navdušenje je požel že njun priložnostni »mash-up« Gola/Umru zate v novoletnem programu TV Slo, zdaj pa sta končno resno premešala opusa tudi na odru pod zvezdnatim nebom.

Da se je za razprodani koncert iskala karta več, ni presenečenje, saj za obema mladeničema utripajo številna (ne samo ženska) srčeca – in to ne le najstnic. Na koncertu smo ujeli tudi več kot dvajset glasbenih kolegov ter ustvarjalcev iz filmskega in televizijskega sveta. Koncert, katerega ponovitev je že napovedana za oktobra, je prinesel točno to, kar smo pričakovali: za dva glasova in kitari prilagojene hite skupine Joker Out in MRFY (nič manj navdušeno ni bil sprejet izlet v opus skupine Matter), vsaj toliko smeha ob spremljanju obeh simpatično zmedenih rockerjev in njunih zakulisnih zgodbic, pa tudi premiero originalnega dueta Jaz ljubim eno dekle.

Pod črto: Gušti in Tomi Meglič sta le dobila dostojna naslednika v seriji 1 na 1, MRFY razsajajo s singlom Prjatučki, težko pričakovani album Joker Out pa izide oktobra.

 (siti2) Pogled iz zadnje vrste: Tadej Košir bo pod zvezdami nastopil kot član benda Sladica, Gušti in Trkaj pa tudi pridno koncertirata in izdajata muziko. (siti3) Uroš Škerl iz Hamovega benda T2L z mojstroma humorja Rokom Škrlepom in Žanom Papičem (siti4) Mlade sile: Stella in Gaja Prestor z Jokerjema Krisom Guštinom in Janom Petehom***