Ines Erbus in David Amaro

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z nagrado strokovne žirije

N.S.
21. 9. 2021, 20.29
Deli članek:

Pevec David Amaro in pevka Ines Erbus sta že pred meseci posnela skupno pesem in z njo osvojila vso Slovenijo. Zdaj pa sta dolgoletna najboljša prijatelja z isto pesmijo osvojila Makedonijo, saj sta na slovitem ohridskem festivalu osvojila posebno nagrado strokovne žirije.

Osebni arhiv
Pevca sta 15 let prijateljstva proslavila z nagrado strokovne žirije.

Priljubljena pevca David Amaro in Ines Erbus sta se pred dnevi vrnila iz makedonskega Ohrida, kjer sta požela neverjeten uspeh, saj je njuna skupna pesem Kad ti dotaknem usne doživela veliki met v tujini.

Čeprav je njuna pesem premiero doživela že decembra lani, sta se vseeno odločila, da se na glasbenem festivalu predstavita prav z njo. »To sva storila preprosto zato, ker sva prejela povabilo in nama je bilo jasno, da morava to pesem, ki ima za naju prav posebno zgodbo, deliti tudi s širšo publiko na Balkanu. Za sodelovanje s to pesmijo sva se odločila tudi zato, ker ogromno festivalov zaradi koronaukrepov dolgo ni bilo na sporedu in ker si je tudi iz tega razloga pesem zaslužila poseben trenutek,« je povedal Amaro, ki se z Ines pozna že 15 let.

Osebni arhiv
Ines Erbus in David Amaro v družbi ponosnega menedžerja in producenta Gorana Šarca

»Skupaj sva odraščala, saj se poznava še iz časov, ko je bila ona v skupini Foxy Teens, jaz pa sem pel še kot David Grom. Poznava se v vseh poglavitnih življenjskih fazah do zdaj ter sva bila tu drug za drugega res v dobrem in katastrofalnem. Takih prijateljstev ni veliko in hvaležna sva, da najina vez traja že tako dolgo,« je povedal Amaro, ki je zelo ponosen, da je Makedoncem všeč njuna pesem. »Makedoncem je zelo všeč ta preprostost in milina, ki jo Kad ti dotaknem usne ima. Presenetilo naju je tudi, da je bilo v publiki precej najinih poslušalcev iz Slovenije, ki so zelo glasno navijali za naju. Aplavz je bil zaradi za naju zelo poseben.«