Že od leta 2009 ste voditeljica oddaje Svet na Kanalu A. Kaj vam je po toliko letih še vedno izziv, se radi odpravite v službo?

Delo v redakciji dnevnoinformativne oddaje je vedno izziv, nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ. Že na jutranjem sestanku, ko se pogovarjamo o tem, kaj bi počeli čez dan, mi je zanimivo, da včasih temo za oddajo najdemo, ko kateri izmed nas pove, kaj se mu je zgodilo, ali se pritožuje nad nečim, kar po njegovem mnenju nima smisla, potem pa drugi predstavi svoj pogled, ki je lahko povsem nasproten. Takrat po navadi urednica reče: »Okej, mislim, da imamo temo za danes.« Skratka smo ekipa različnih pogledov, a enakega cilja.

1_nuša lesar
Nadja Zobec Krže
Kot farmacevtka se je videla v zdravstvu, danes pa je priljubljena televizijska voditeljica.

Vas je kdaj kakšen intervjuvanec ali poročilo o kakšnem dogodku presenetilo, pretreslo? Je bilo težko voditi poročila zadnji dve leti, ko so novice uperjene v epidemijo in vse, kar je povezano z njo?

Vedno me pretresejo zgodbe, v katere so vpleteni otroci, pa tragedije, socialne zgodbe in podobno. Zadnji dve leti je seveda tudi za nas težko, ker po eni strani vemo, da je ljudem težko poslušati ves čas o koroni, a to je naloga medijev – poročati o aktualnih zadevah. In korona je na žalost še vedno zelo aktualna.

Po izobrazbi ste inženirka laboratorijske biomedicine (farmacevtka) – kako vas je poneslo na televizijo? Ste si želeli opravljati delo televizijske voditeljice, novinarke ali ste se videli v zdravstvu?

Niti v najbolj divjih sanjah si nisem predstavljala, da bom kdaj delala na televiziji. Videla sem se v zdravstvu in čisto po naključju sem začela najprej delati na radiu v Ribnici, potem pa sem – če malce skrajšam – dobila klic s Pop TV in od tu naprej zgodbo poznate. (smeh)

Na družbenih omrežjih ne uporabljate več priljubljenih filtrov – kakšni so razlogi? Kakšni so odzivi vašega občinstva?

Rada imam naravne stvari in v poplavi izumetničene lepote na družbenih omrežjih se mi zdi povsem primerno, da sem in tja sledilci lahko naletijo tudi na navadne storije, brez popolne svetlobe in snežno belih zob. (smeh) Mojim sledilcem je očitno to všeč.

Nuša Lesar
Instagram
Levo je Nušina fotografija, obdelana s filtri, desno pa je fotografija brez obdelave.