Po tem, ko je prvo koronsko poletje večina glasbenikov životarila, se letos z nasmehi pritožujejo, da komaj sledijo povpraševanju, saj je treba »prinesti noter« še cel kup lani prestavljenih fešt in obletnic, nič nenavadnega pa niso niti poroke ob četrtkih.
Polna zasedenost Tequile in kup projektov hišnega režiserja Roka Mavra sta v pozno poletje zamaknila tudi izid Sosede, se je pa to zgodilo ravno pravi čas, da so se na druženju ob izidu zbrali številni glasbeni prijatelji. 

svet24-tequila4
Borna Anušič
Na Obali in Krasu ni kraja, kjer ne poznajo Zvite feltne in Tequile, obe skupini pa sta po podatkih s terena najbolj vroči na Gorenjskem in vzhodno od Ljubljane.

svet24-tequila6
Borna Anušič
Video Soseda je posnel vroči režiser Rok Maver (tudi Tople oči za Nino Pušlar), vlogo muze pa zaupal Lučki Antonić.

svet24-tequila7
Borna Anušič
Frontman Zvite feltne Blaž Gec in njegova srčna dama Monika

Ob Vinski fontani v Marezigah, ki slovi tudi kot točka z najlepšim razgledom na slovensko obalo in istrsko zaledje, so postavili manjše ozvočenje, pripravili kakovosten vinski izbor, za žar pa postavili finalistko zadnjega Masterchefa Kajo Baletič, kar bi bilo že samo po sebi dovolj dober izgovor za preživetje sproščenega toplega poletnega popoldneva v Istri. Začetek je bil umirjen, druščina, v kateri smo opazili tudi prihajajoč svež medijski obraz Lučko Antonić ter komika Andreja Težaka - Teškyja in Marka Žerjala, je izmenjala sveže anekdote in pokramljala o projektih.

svet24-tequila8
Borna Anušič
Ob tem, da sta oba že desetletja močno vpletena v glasbeno industrijo, sta Rok Lunaček in Andrej Težak - Tešky tudi nepopravljiva šaljivca.

Po kratkem nastopu gostiteljev in predstavitvi nove pesmi pa so si začeli inštrumente in mikrofone spontano podajati Jože Potrebuješ, Miki Vlahovič, Rok Lunaček in njegova Vita, Zvita feltna je Tequili in vinu dodala še svoj Gin in tonik, vmes je za mikrofon vskočil Jay Bolk, Urban Vidmar ...,  glasbeno prepletanje pa se je zavleklo globoko v noč. Naključni obiskovalci Marezig in domačini so bili nad spontanim koncertom navdušeni, vse skupaj pa se je končalo šele, ko so prijazni možje postave ocenili, da ni spodobno krniti lepotnega spanca bližnjih sosedov, ki so jih zjutraj čakale službe in šola.

svet24-tequila3
Borna Anušič
»Legenda« Miki Vlahovič je romantično razgledno točko v Marezigah obiskal z ženo Petro.

svet24-tequila5
Borna Anušič
Masterchefinja Kaja Baletič je pekla burgerje z istrskim pridihom, nad katerimi je bil navdušen tudi Jay Bolk.

svet24-tequila2
Borna Anušič
Skupina Tequila