Dejan Krajnc

»Otroci mi pričarajo nasmeh na obraz«

Eva Jandl
13. 9. 2021, 20.30
Deli članek:

Letos je Dejan Krajnc krenil na samostojno glasbeno pot kot Dejan Dogaja, a ostal je tudi Poskočni Dejan, ki ustvarja za otroke v gledališču, z delavnicami in seveda otroškimi skladbami: zdaj je otrokom podaril pesem Krokodili, ki napoveduje tudi otroški album, poln poučnih vsebin.

osebni arhiv
Otroci ga vedno prosijo za selfije in avtogram, saj je pri njih izjemno priljubljen.
Nova pesem Poskočnega Dejana z naslovom Krokodili ima zelo poučno zgodbo: govori o hrani in pijači ter kako lahko nezdrave obroke zamenjamo z zdravimi. Tako napoveduje nov otroški album, kjer bo poudarek na poučnih vsebinah za otroke.

Pred časom si svoje ime spremenil v Dejan Dogaja, še vedno pa si tudi Poskočni Dejan, ki ustvarja za otroke. So otroci zate posebna publika? Zakaj rad ustvarjaš in prepevaš zanje?

Otroci so nekaj, kar mi vedno pričara nasmeh na obraz. Z njimi mi je vedno lepo. Ko smo skupaj, je zabava zagotovljena. Kot Dejan Dogaja Band nastopamo na velikih dogodkih, koncertih, veselicah, maturantskih plesih, zaključnih zabavah, porokah, abrahamih, zasebnih dogodkih. Kot Poskočni Dejan pa nastopam izključno za naše najmlajše, ki so definitivno najbolj iskrena publika, in ravno to mi daje zagon, da je pred nami prva otroška pesem z naslovom Krokodili, ki napoveduje celosten otroški album.

Po pesmih Adijo Madam, Pika Poka in Hulapalu, ki so jih otroci vzeli za svoje, zdaj prihaja nova. Kaj skladba Krokodili pripoveduje otrokom?

To je le nekaj skladb, ki so se globoko zasidrale v srčke naših najmlajših. Velikokrat me na ulici ustavi kakšen vzgojitelj ali učiteljica in me »okrega«, naj hitro izdam kakšno novo otroško pesem, saj morajo prej naštete v vrtcih in šolah poslušati po desetkrat na dan. Zato je tu čisto nova, z naslovom Krokodili, ki ima zelo poučno zgodbo: govori o hrani in pijači ter kako lahko nezdrave obroke zamenjamo z zdravimi. Kot sem rekel, pripravljam cel otroški album in prav vsaka pesem na njem bo imela zelo poučno tematiko.

Matic_Trepelj
Pravi, da bi rad malčkom in staršem postregel s kakovostnimi otroškimi vsebinami.

Sicer poučuješ klarinet in imaš delavnice za otroke, nastopaš v otroški predstavi. Te otroci na cesti prepoznajo, prosijo za selfije ali avtogram?

Tako je, imam svojo šolo klarineta in delavnice za najmlajše Mali umetnik. Prav tako nastopam v Miškinem gledališču, ki gostuje po celi Sloveniji. Nekaj najlepšega je, ko po vsaki učni uri, opravljenem nastopu ali zgolj sprehodu po domačem kraju do mene pridejo otroci, ki bi se radi fotografirali in imeli avtogram kartice s podpisom – to je zame največje veselje in hkrati potrditev, da te imajo otroci radi ter ti nekaj v življenju uspeva – prav vsakemu vedno namenim čas za fotografijo in podpis. Definitivno je tega že mnogo več, ko imam »na glavi« svojo visoko irokezo.

osebni arhiv
Nastopa tudi v gledališču za otroke, ima šolo klarineta in delavnice za najmlajše.

Kakšen pa si bil kot otrok? Kateri glasbenik je bil tvoj idol, koga si najraje poslušal in gledal?

Uh, na to vprašanje pa bi najbolje odgovorila mami Nives in oče Drago. Bojda sem bil kar »naporen«, glede na to, da sem edinček, starša pa sta si želela vsaj dva, če ne tri otroke. Kot mali Dejko sem imel zelo rad tiste prave slovenske otroške pesmice, ki jih dandanes primanjkuje, prav zato sem se odločil, da stvari vzamem v svoje roke in malčkom ter posredno njihovim staršem postrežem s kakovostnimi otroškimi vsebinami.