Mirjam Poterbin

Mama Luke Dončića »Bili so trenutki, ko mi je bilo res zelo težko!«

Nejc Simšič
9. 9. 2021, 20.15
Deli članek:

Slavna in oboževana mama košarkarskega čudežnega dečka Luke Dončića, Mirjam Poterbin, je izlila svoja čustva in tegobe za znano hrvaško revijo. Med drugim je spregovorila o težkih trenutkih sinovega odraščanja.

Instagram
Luka Dončić in Mirjam Poterbin Kjer je volja, je tudi moč! To dokazujeta mati in sin.

Lahko bi rekli, da znan pregovor, ki pravi, da tam, kjer je volja, je tudi moč, še kako drži v primeru našega najboljšega košarkarja Luke Dončića

Njegova mama Mirjam Poterbin je namreč prav ta rek potrdila v odmevnem intervjuju za hrvaško Glorio, za katero je priznala, da ji ni bilo vedno lahko. »Moj prvi odziv na njegov odhod v Španijo je bil, da ne morem otroka pustiti samega, brez znanja španskega jezika, a on mi je zagotovil, da mu košarka pomeni največ na svetu. Pogledal me je v oči in rekel: 'Mami, želim poskusiti.' Bilo mi je težko, a sem vedela, da moram to dovoliti. Težko mi je bilo tudi, ker je tam obiskoval šolo. Dokler ni usvojil jezika, sem vsak vikend preživela v Madridu, kar je bilo tudi zelo drago,« je razkrila Poterbinova in dodala, da bi za svojega sina naredila vse, a da ji je bilo v tistem obdobju zelo težko.

Mediaspeed
Po iskreni izpovedi Mirjam je zdaj še bolj jasno, zakaj jo sin Luka obožuje in jo postavlja na piedestal.

»V Sloveniji sem delala in služila, a sem morala naenkrat vse pustiti. Vsake toliko časa sem se vrnila, da sem ugodila strankam, ker sem imela rada svoje delo, hkrati me je bilo strah popolnoma zapreti salon. Ne vem, kako bi zdržala, če mi finančno ne bi pomagala tudi mati, ki je delala po cele dneve,« je povedala Mirjam Poterbin in dodala, da je Luki v tistem času tudi kuhala, najraje pa je imel špagete.