vojvoda yorški

Princ Andrew je pobegnil

R.T.
8. 9. 2021, 21.39
Posodobljeno: 8. 9. 2021, 21.42
Deli članek:

Na begu pred obtožbami o spolnem napadu.

Profimedia
Princ Andrew

Princ Andrew se je zatekel v gozdno kočo, ki je od Balmorala na Škotskem oddaljena nekaj kilometrov, poročajo britanski mediji. Tam je nekaj po poldnevu po lokalnem času kosil z britansko kraljico Elizabeto II. Ta je posestvo približno 90 minut pozneje zapustila, o princu yorškem pa ni bilo ne duha ne sluha – sklepati gre, da se ni vrnil po isti poti.

Kot poroča britanski tabloid The Sun, se je princ v Balmoral zatekel, da mu ne bi mogli vročiti sodnih papirjev, kar so že poskušali v Windsorju. Vse poskuse so v kali zatrli njegovi varnostniki.

61-letnika je zaradi spolnega napada, ko je imela 17 let, ovadila danes 38-letna Virginia Giuffre. Bila je ena od žrtev milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je po aretaciji avgusta 2019 storil samomor. Giuffrejeva je večkrat ponovila obtožbe na račun Epsteina, njegove sodelavke Ghislaine Maxwell in princa Andrewa, ki pa ostaja izven dosega ameriških sodišč. Andrew je že večkrat zanikal, da bi imel z Giuffrejevo spolne odnose.

Tožba zahteva nedoločeno vsoto denarne odškodnine. Giuffrejeva trdi, da so jo v spolne odnose s princem Andrewom prisilili z grožnjami. Spolne odnose s princem naj bi imela v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih.

Tožba je vložena po newyorškem zakonu o otroških žrtvah spolnega nasilja iz leta 2019, ki je ukinilo zastaranje kaznivega dejanja spolne zlorabe mladoletne osebe.