razplet

Oče Britney Spears sodišče zaprosil za konec skrbništva nad hčerko

B.K.
8. 9. 2021, 08.37
Posodobljeno: 8. 9. 2021, 08.44
Deli članek:

Zgodba se razpleta.

Profimedia
James Spears

Saga ameriške pop zvezdnice Britney Spears, ki je že zadnjih 13 let opravilno nesposobna, njene finance in življenje pa ureja njen oče James Spears, se kot kaže počasi zaključuje. Oče Spears je namreč na sodišče bojda vložil poziv k prekinitvi sodnega skrbništva nad hčerko.

Do velikega obrata je prišlo nekaj mesecev po tem, ko se je 39-letna pevka junija letos pojavila na sodni obravnavi in sodnici ter javnosti predstavila temne podrobnosti instituta sodnega skrbništva. Pevka je povedala, da so ji skrbniki, med katerimi je bil vseh 13 let njen oče, a tudi drugi deležniki, odvzeli vse moćnosti za samostojno življejne. Dejala je, da ji omejujeo čas, ki ga lahko preživi z novim fantom, da mora nastopati pod prisilo, da ji ne dovolijo zanositi, ves čas pa mora jemati psihiatrična zdravila.

Profimedia
Britney Spears

Poleti je Britney nato zmagala svojo prvo sodno bitko, ko je dosegla, da si je lahko sama izbrala svojega odvetnika. Pred tem ji je odvetnika določil oče, čeprav je bil plačan iz njene malhe. Nov odvetnik Mathew Rosengart očitno bolje zastopa njene interese, saj se je njen oče, ki ga je Britney na vsak način hotela zamenjati kot skrbnika, najprej odstopil od skrbstva njenega premoženja, zdaj pa očitno še od njene osebe. Rosengart je sicer na sodišče vložil poziv za zamenjavo Jamesa Spearsa. Poziv bi sodišče moralo obravnavati na naslednji obravnavi, a bo zdaj obravnavalo poziv gospoda Spearsa za zaključek skrbništva.

Profimedia
James in Britney v boljših časih.

“Kot je vedno znova poudarjal gospod Spears, si on želi le, kar je najbolje za njegovo hči,” je zapisano v dokumentu, ki ga je njegov odvetnik vložil na višje sodišče v Los Angelesu. “Če se gospa Spears želi odpovedati skrbništvu, in verjame, da se lahko sama spopade s svojim življenjem, gospod Spears meni, da bi morala dobiti to priložnost.”

Vlogo bo morala odobriti še sodnica Brenda Penny, ki obravnava pevkin primer. Njene pretekle prošnje za konec instituta je sodnica doslej sicer zavračala.