Tandem

Domen Valič: »Sreča ob delu mi potrjuje, da sem se prav odločil«

Marjana Vovk
7. 9. 2021, 20.29
Deli članek:

Ko smo slišali, da brata Domen in Vid Valič ustvarjata serijo, ki bo na neki način govorila o njiju, nam je bilo takoj jasno, da bo zadeva zabavna in »odbita«. Nič čudnega torej, da te dni snemajo že drugo sezono. Domen pravi, da je vesel, da lahko dela, kar ima rad, in si obenem ustvarja najboljše spomine.

Urša Premik
Domen Valič trenutno snema drugi sezoni serij Vse punce mojga brata in Ja, Chef!

Snemate drugo sezono serije Vse punce mojga brata. Kakšno je vzdušje?

Fantastično. Vzdušje na setu je res sproščeno in hkrati imamo vsi veliko željo posneti novih 12 epizod, ki bodo zabavale gledalce. Ekipo sestavljajo krasni in delovni ljudje ter vse gostujoče igralke in igralci so se res lepo vključili v našo »VPMB« družino.

Kako je snemati z bratom, zdaj ko sta že utečena?

Še boljše kot lani. Z Vidom se imava itak »fajn« ob vsakem skupnem projektu in zdi se mi, da naju je druga sezona še bolj ustvarjalno povezala. Visoka gledanost prve sezone nama je dala še večjo samozavest, ker z veseljem ustvarjava serijo, ki jo ljudje radi gledajo.

Kdo od vaju je glavni na snemanju, kdo ima zadnjo besedo?

Oba želiva posneti zabavno serijo, ki nam bo vsem v ponos, in to zahteva veliko komuniciranja. Proces ustvarjanja serije je dolg, od kopičenja idej, pisanja sinopsisov, pozneje scenarijev in dialogov do zbiranja ekipe in igralcev, potem je šele na vrsti snemanje in nato še, jasno, postprodukcija. Midva nisva »stručkota« na vseh teh področjih, zato ni glavnega pri seriji. Gre za ekipno delo »stručkotov«.

Urša Premik
Z bratom Vidom se ima tako ali tako vedno super, na snemanju ali kje drugje.

Nam lahko malo namignete o zgodbi druge sezone?

Niti slučajno. (smeh)

V seriji je Vid bolj »odštekan«, vi pa bolj resni in družinski. Sta taka tudi v resnici ali vama vlogi nista podobni?

Vid in Domen iz serije sta mozaika, sestavljena iz vseh najinih resničnih kapric in egotripov, navitih in »spimpanih« sto na uro.

V seriji je vaše dekle Ajda Smrekar, kolegica iz Mestnega gledališča ljubljanskega. Ob njej občutite nostalgijo za časi, ko ste bili del ansambla? Vam je danes morda žal, da niste ostali v MGL?

Ne, sploh mi ni žal. Sreča, ki jo doživljam ob svojem delu, mi potrjuje, da sem se prav odločil, ko sem šel na svobodo. Z Ajdo snemati pa je popoln privilegij, ker je profesionalka par excellence. Z njo sem lahko iskren pred kamero in za kamero, kar je izredno pomembno pri našem delu. 

Osebni arhiv
S soigralko Ajdo Smrekar se poznata že iz Mestnega gledališča ljubljanskega.

Kako komentirate stanje na področju kulture v tem trenutku?

Kultura je širok pojem, težko bi komentiral vse. A kar zadeva gledališča, slišim, da so pripravljena na PCT-sezono.

Kaj trenutno še napolnjuje vaš urnik?

Snemam Vse punce mojga brata in kmalu nadaljujemo snemanje druge sezone serije Ja, Chef! Obenem imam pet »živih« predstav, za katere upam, da jih bomo lahko igrali.

Kako ste preživeli poletje, ste si privoščil kaj dopusta?

Imel sem izjemno lepo poletje, čeprav nisem šel na dopust. 

Zakaj se veselite jeseni?

Zato, ker se veselim vsake jeseni. Narava se umirja in je najlepša v letu, mene pa čaka zanimivo in kreativno delo z izjemnimi ljudmi. Komaj čakam to jesen.