Nastopila kljub svojim načelom

Saška je povedala, kaj je drugače v življenju, odkar je poročena

Eva Jandl
7. 9. 2021, 19.30
Deli članek:

Poklepetali smo s Sašo Lendero Herzog, ki si je med snovanjem novega projekta, kjer se bo pokazala v luči, kot je še ne poznamo, vzela čas še za humanitarni koncert; povedala nam je tudi, kaj je drugače zdaj, ko se je po 20 letih skupnega življenja s svojim Miho poročila.

Osebni arhiv
Na dobrodelnem koncertu je po dolgem času spet stopila na oder, a z mešanimi občutki.

Saša Lendero Herzog, kot se po junijski poroki piše priljubljena pevka, voditeljica in glasbenica, pravi, da je lepo biti poročen. Pa je kaj drugače? »Ni drugače, je pa lepo, da ko nekoga srečam in se predstavljamo, lahko rečem: to je moj mož. Moram reči, da je bilo že kar malo nerodno, ko sem Miho predstavljala kot svojega fanta. (smeh) To je še dodaten pečat na odločitev, čeprav je nepotreben in se da biti srečen tudi brez tega. A je lepo, ko se še enkrat zaobljubiš.« Sicer pa nam je Saša zaupala, da pripravlja nekaj novega. »Ne bo ne glasbene ne televizijske narave, vso svojo energijo zdaj usmerjam v to novost. Za kaj natanko gre, vam še ne morem povedati, a lahko po drugi strani povem, da se že počasi pripravljam na kakšen nov televizijski projekt. S temi je pri nas sicer tako, da se odvijejo zelo na hitro, če se. (smeh) Sicer sva z Miho kot avtorja še vedno aktivna na nemškogovornem področju, kjer sva zelo uspešna, čeprav se seveda trenutne razmere in ukrepi pri koncertih in prodaji CD-plošč poznajo tudi tam.«

Nina Žnidaršič
Junija sta se Miha in Saša po 20 letih skupnega življenja poročila.

V humanitarno prireditev vpeta že od začetka

Pretekli vikend je nastopila na Dobrodelnem koncertu Viljem Julijan in po dolgem času tako nastopila na odru. Kako je bilo? »Imela sem mešane občutke, a so absolutno prevladovali lepi in tudi tisti, ko ti je hudo ob bolečini staršev in otrok, ki se znajdejo v taki situaciji. Bila sem vesela in presenečena, da se je odzvalo toliko ljudi, saj je bilo treba izpolnjevati PTC-pogoj. Bala sem se, da bodo prišli le cepljeni, da ljudje ne bodo želeli opraviti testa za obisk koncerta, kar razumem, saj sem sama proti temu, da se ljudi tako ločuje. A ker je šlo za humanitarno prireditev in ker sem v to zgodbo vpeta že od začetka, sem nastopila, čeprav imam svoja načela, da ne ločujem. Dejstvo pa je tudi, da jaz vedno rečem, da so načela zato, da jih prepišejo pomembnejša načela, in tukaj je bilo tako: treba je pomagati ljudem v stiski, ki ne morejo čakati na boljše pogoje,« nam je o koncertu povedala Saša.