Natalija Verboten

»Ko sem jo prvič slišala, sem od ganjenosti zajokala«

Eva Jandl
1. 9. 2021, 05.45
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 07.42
Deli članek:

Za novo pesem z naslovom Me še ljubiš je Natalija Verboten posnela videospot, v katerem nastopajo njeni najbližji družinski člani. Kako je prišlo do tega, zakaj je tokrat naredila izjemo in pokazala del svoje intime ter kako se počuti ob tem, ko bo jutri njen mlajši sin Oskar prvič prestopil šolski prag?

Neo Visuals
Natalija s sinom Oskarjem ter soigralko Eleno

Predstavljate novo skladbo Me še ljubiš, pri kateri ste prvič sodelovali z avtorjema Raayem in Marjetko Vovk. Ste tudi sami sodelovali pri nastanku besedila, kaj čutite, ko pesem pojete?

Ne, skladbo sta Marjetka in Raay pravzaprav imela napisano zase, preteklo leto smo se malce več družili, pogovarjali, spoznali, vsem nam je skupno to, da dajemo družino in ljubezen na prvo mesto, in očitno sta začutila, da bi bil moj glas pravi za to njuno pesem. Ko sem jo prvič slišala, sem od ganjenosti zajokala in še vedno mi, ko jo poslušam ali pojem, vzbudi najmočnejša čustva ter prikliče v oči solze sreče, radosti, veselja in hvaležnosti, ki jo čutim v življenju.

V videospotu nastopajo člani vaše družine, kakšne vloge imajo? Je bil njihov nastop vaša ideja oziroma ali ste se takoj strinjali s tem? Kako so se odzvali na vabilo, je bilo potrebnega kaj prepričevanja?

Vse je prišlo zelo spontano, najprej smo izbrali lokacijo – posestvo Vile Arkaim ima čudovit ambient z bazenom in parkom, ki se razprostira na skoraj 24.000 kvadratnih metrih in je urejen po načelih feng šuja (starodavna kitajska veščina urejanja prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok pozitivne energije). Odločili smo se tam preživeti družinski oddih in zaradi lepote lokacije medtem še posneti videospot. Nato je Raay predlagal, da bi bila zgodba spota, glede na besedilo pesmi seveda, da starejši par obuja spomine na svoje začetke in otroštvo, ko sta se spoznala, in ko smo začeli iskati igralce, najprej sploh nisem pomislila na člane svoje družine. Potem se je vse odvilo nekako spontano ...

Z očetom se zaradi epidemije nismo videli kar nekaj mesecev, saj z dolgoletno partnerico Zlatko živita v drugi občini, močno smo se že pogrešali, pa sva se z Dejanom odločila, da ju povabiva na oddih. Ker pa je oče glasbenik, včasih je igral v skupini Dan in noč, posneli so veliko skladb in videospotov, sem mu poslala demo skladbe; skladba ga je navdušila in takrat me je prešinilo, kaj pa če bi s partnerico Zlatko igrala starejši par v mojem novem videospotu ... Kar vprašala sem ga, hitro sta se pomenila in bila takoj za, in tako smo združili prijetno s koristnim, oddih s tem, da smo posneli še videospot ter obenem ustvarili nepozabne trenutke.

Neo Visuals
Natalija z očetom Milanom in njegovo partnerko Zlatko

Potrebovali smo še mlajši par; najprej smo mislili, da bo ob dediju zaigral starejši sin Max, a je bila soigralka Elena, domačinka iz kraja, kjer smo snemali, precej manjša, pa smo vprašali Oskarja, ali bi nastopal. Strinjal se je, ob režiserju Jaki in asistentu Roku iz ekipe Neo Visuals sta se otroka takoj sprostila in imela zelo lepo, kar se vidi tudi na posnetkih. Starejši sin Max je pomagal ekipi pri delu. Do zdaj nikoli nisem želela preveč izpostavljati družine (no, skrivati pa tudi ne), a se z leti vse bolj zavedam naše minljivosti in tudi tega, da je sproti, kadar je možno, ko smo zdravi, ko imamo čas, ne nazadnje, ko se lahko družimo, treba to izkoristiti, se družiti s svojimi najbližjimi, ustvarjati in ceniti te trenutke, biti zanje hvaležen, saj se lahko čez noč to popolnoma spremeni. Zato sem tokrat naredila izjemo, pesem je zelo čustvena, ganljiva, in očitno smo vsi začutili, da je prava za ustvarjanje spominov, ki bodo večno tu, tudi v videoobliki.

Neo Visuals
Ko je novo pesem prvič slišala, je od ganjenosti zajokala.

Pesem je zelo čustvena in ganljiva, kakšni so odzivi vaših bližnjih in vaših oboževalcev nanjo?

Zapisi pod objavljenim videospotom na mojih družbenih omrežjih so premnogi in izjemno ganljivi, se ne spomnim, kdaj nazadnje se je katera moja pesem tako močno dotaknila občinstva že takoj ob predstavitvi.

Mlajši sin Oskar gre v 1. razred 

Oskar se izjemno veseli prvega šolskega dne, seveda je k temu pripomogel starejši brat Max (zdaj gre v šesti razred), ki že od nekdaj rad hodi v šolo, zanima ga ogromno stvari, je zelo radoveden, vedoželjen, rad je v družbi sošolcev; tako da je podobno z Oskarjem. Oskar že pozna sošolce, tudi razredničarko in učiteljico, ki ga bosta učili. Pozna vse številke, črke, nekaj že računa. Naučili smo ga, kolikor je sam želel. Komaj čaka, da bo napočil prvi šolski dan. Sama pravzaprav ne morem verjeti oziroma dojeti, da gre najin mlajši sin prihodnji teden že v prvi razred, se mi zdi, da sem ga pred kratkim šele rodila ... Na prvi šolski dan greva z možem seveda z njim na sprejem prvošolčkov v domačo osnovno šolo, pri starejšem sinu Maxu je sprejemu sledila kratka predstava, nato pa so otroci šli v razred, kjer jih je čakalo presenečenje. Seveda bomo ves preostali dan preživeli pod vtisi prvega šolskega dne, se pogovarjali, pogledali fotografije Maxa, ko je šel prvič v šolo, oboje primerjali. Doma bom spekla pecivo, ki ga imata oba sinova rada, da bo prvi šolski dan še slajši.