»Sploh se ne zavedamo, koliko lepot imamo doma«

Znana mlada zaročenca raziskujeta prelepe kraje Slovenije

N.S.
28. 8. 2021, 10.23
Deli članek:

V poplavi takšnih in drugačnih spletnih vsebin se najde tudi kakšen ustvarjalec, ki ponuja še posebno dobre, zanimive in kreativne vsebine. Med njimi sta tudi glasbenik in hokejist Mark Vlahovič, sin glasbenika Mikija Vlahoviča, in njegova zaročenka Nika, ki po novem v svojih videovsebinah raziskujeta Slovenijo. Zaupala sta nam nekaj zanimivih podrobnosti …

Tim Kovač
Mark Vlahovič in Nika Jagodic, mlada kreativca, ki imata za prihodnost jasne načrte.

Glasbenik in hokejski vratar Mark Vlahovič (24) in njegova srčna izbranka Nika Jagodic (24) sta v zadnjem letu opozorila nase tudi na spletu in družbenih omrežjih. Letos poleti pa sta postala tudi vlogerja, ki snemata svoje raziskovanje prelepih slovenskih krajev.

Mark in Nika, po novem sta se preizkusila kot vlogerja. Zakaj sta se odločila za ta korak?

Veliko sva se pogovarjala o tem, kaj bi si želela zase v prihodnosti, in ugotovila, da bi bilo sanjsko skupaj potovati, ustvarjati nove spomine in dogodivščine, če lahko iz tega ponudiva dobre vsebine, pa še tako bolje.

Sta se tako odločila tudi zato, ker sta že na instagramu in tiktoku pokazala, da znata ustvarjati zanimive vsebine?

Sledilci na najinih družbenih omrežjih so bili prvi pobudniki, naj začneva vlogati, saj pravijo, da sva zelo pristna in naju zato tudi radi spremljajo.

Tim Kovač
Mlada zaljubljenca te dni pospešeno raziskujeta slovenske kraje in snemata nove vloge.

Kaj pa je prevladalo pri odločitvi, da začneta snemati?

Takoj, ko sva izbrala koncept svojega dela, torej raziskovanje Slovenije, sva bila za akcijo. Seveda je bilo potrebne veliko organizacije in pojavilo se tudi kar nekaj preprek, a so naju na koncu pripeljale do boljšega izteka.

Kako pa bi najbolje opisala svoje vloge oziroma sama sebe?

Najini vlogi sta res zelo pristni. Želiva se predstaviti taka, kot tudi sva, in poleg tega poskrbeti za nekaj zabave ter seveda koristnih informacij. 

Odločila sta se raziskovati slovenske kraje. Zakaj?

Idejo za vloge sva dobila zaradi turističnih bonov, saj se na podlagi teh letos več ljudi odloča dopustovati v Sloveniji. Koncept vloga je potovanje po naši prelepi Sloveniji, odkrivanje skritih kotičkov, zabavnih aktivnosti, da lahko gledalci poleg zabavnih trenutkov dobijo koristen nasvet, kaj v okolici svoje nastanitve početi. Zdi se nama, da se nas veliko odloča potovati zunaj Slovenije, a se ne zavedamo, kako veliko stvari sploh ne poznamo.

Kot prvi vlog sta ponudila svojo avanturo v Bohinju. Kakšni so prvi odzivi?

Prvi odzivi so presegli pričakovanja. Prejela sva kar nekaj ogledov in veliko pozitivnih komentarjev, kar nama je dalo še večji zagon.

Tim Kovač
Njun prvi vlog, ki sta ga snemala v Bohinju, je dosegel velik uspeh, veliko pohval in odzivov ter številne oglede.

Kaj vse ponujata v vlogih?

V vlogih bova torej predstavljala različne kraje v Sloveniji. V kraju izbereva dobro ocenjeno nastanitev, ki jo tudi predstaviva, ter aktivnosti, ki jih lahko počnemo v okolici nastanitve. Poleg tega spoznavate najino zgodbo in najini osebnosti, zabave pa  – obljubljava – prav tako ne zmanjka. (smeh)

Kaj vse še načrtujeta v povezavi z vloganjem?

V prihodnosti si želiva svojo zgodbo razširiti tudi v tujino ... Mogoče pa že kmalu? (smeh) Najini načrti so zmeraj veliki. (smeh) Želiva si, da bi se vlog razširil in dosegel čim večjo publiko. Morda se nama pa poleg lepih odzivov še kaj poplača nazaj. (smeh)

Tak projekt je kar velik zalogaj, kajne? Marsikdo si misli, »ah, prideta v mesto in malo posnameta«, resnica pa je čisto drugačna, mar ne?

Sama sva kupila profesionalno opremo, imava fotoaparat, dron, gopro, kar je kar velik zalogaj. Vse to sva plačala z deležem denarja, ki sva ga sicer prihranila za poroko, češ da bo ta še malo počakala. Želiva najprej slediti svojim sanjam in si ustvariti nekaj za prihodnost, sploh pa je lepo, če to lahko počneva skupaj. Veliko je organiziranja in dela že med samim snemanjem ter urejanja po koncu. To ni samo uživanje, kot je morda videti, ampak tudi delo, in na srečo oba v tem delu uživava.

Omenila sta, da je poroka prestavljena, ampak vseeno, verjetno si na snemanjih po Sloveniji ogledujeta tudi morebitne lokacije za poroko?

Kot sva omenila, imava trenutno pri organizaciji poroke odmor, saj sva denar vložila v opremo. Seveda pa bova ob ogledu vseh lokacij tudi lažje izbrala svojo.