Nerešljiva zagata

Princ Charles besen na brata

R.T.
12. 8. 2021, 08.48
Posodobljeno: 12. 8. 2021, 08.54
Deli članek:

Vse kaže, da se princ Andrew ne bo več vrnil v ospredje britanske kraljeve družine.

Profimedia
Princu Charlesu sive lase povzroča mlajši brat.

Zadnji dnevi vojvode yorškega minevajo v znamenju kriznih pogovorov z odvetniki, potem ko se je britanski kraljici Elizabeti II. pridružil v Balmoralu. Tam mu je v podporo tudi hčerka Eugenie.

Večkrat zanikal

Odvetniki Virginie Giuffre so pred dnevi v New Yorku vložili civilno tožbo proti princu Andrewu zaradi spolnih napadov in zlorab, ko je bila stara 17 let. Danes 38-letna Giuffrejeva trdi, da so jo v spolne odnose s princem Andrewom prisilili z grožnjami. Spolne odnose s princem naj bi imela v stanovanju Ghislaine Maxwell v Londonu, v graščini milijarderja Jeffreyja Epsteina v New Yorku in na njegovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih. Andrew je to že večkrat zanikal, tožnica pa zahteva nedoločeno vsoto denarja.

Tožba je vložena po newyorškem zakonu o otroških žrtvah spolnega nasilja iz leta 2019, ki je ukinilo zastaranje kaznivega dejanja spolne zlorabe mladoletne osebe.

Sporne povezave

Po poročanju britanskih medijev se prah za Andrewa ne bo polegel vsaj dve leti, zasenčil bi lahko tudi kraljičin diamantni jubilej prihodnje leto. Kaj pa princ Charles? Ta naj bi bil mnenja, da četudi tožba propade, to ne bo izbrisalo povezav z osramočenim Epsteinom. Še več: Charles naj bi bil besen na brata, ki je monarhiji nakopal nov škandal, prav tako pa naj bi se mu zdelo le malo verjetno, da bi se lahko njegov brat še kdaj vrnil na svoje "delovno mesto", potem ko se je bil leta 2019 prisiljen umakniti v ozadje.

Britanski mediji poročajo tudi, da tako Charlesa kot tudi Williama skrbi molk, pri katerem vztrajajo Andrew in njegovi zastopniki.