Počitnice v šotoru

Znane Slovenke: Spanje v šotoru je posebna in nepozabna izkušnja

Eva Jandl
11. 8. 2021, 20.05
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 12.17
Deli članek:

Kampiranje je pravi odklop od ponorelega sveta, pravijo znane Slovenke, ki dopust najraje preživljajo v šotorih in prikolicah ter imajo še posebno lepe spomine prav s takih počitnic.

osebni arhiv
Lea Sirk se je letos odločila za popularni glamping.

Ena izmed njih je pevka Lea Sirk, ki je te dni vzbudila veliko pozornosti zaradi domnevne nosečnosti, iz prejšnje zveze ima že dve hčerki. Pod srcem naj bi nosila otroka svojega novega partnerja, košarkarja Alena Hodžića, ki se je menda zaradi nje tudi ločil. Sicer pa Lea že leta počitnice najraje preživlja na kampiranju. »To je ena izmed mojih najljubših stvari,« pravi; letos se je odločila za popularni glamping, ki pomeni luksuzno kampiranje oziroma glamurozno šotorjenje. Tak način počitnikovanja ji je všeč, saj se ta čas posveti svojima hčerkama, spočijejo se in povežejo ter napolnijo baterije.

Vsako leto se v isti kamp v Savudriji odpravi bepopovka in podjetnica Tinkara Fortuna, ki pravi, da je kampiranje za otroke najboljše in preprosto doživetje, predvsem pa vsi uživajo v tem, da čas preživljajo na prostem. »Spanje v šotoru je za otroke posebna izkušnja, ki je ne pozabijo.«

osebni arhiv
Tinkara Fortuna že vrsto let kampira v istem kampu v Savudriji.

LEPI IN NELEPI SPOMINI NA KAMPIRANJE

Znana komunikacijska trenerka Saša Einsiedler je prava veteranka v kampiranju, saj je že kot otrok tako preživljala počitnice s starši, kasneje pa s svojimi otroki. Zadnja leta je raje v prikolici kot v šotoru, nam je povedala pred časom. Na šotorjenje ima prav poseben spomin, pred nekaj leti je na njen šotor padlo drevo. »To so stvari, ki naj bi jih vzel v zakup pri takšnem načinu preživljanja počitnic. Seveda ne računaš, da se bo zgodilo ravno tebi in takrat, ko si ti tam. Vendar na srečo ni bilo nič hujšega, med to močno nevihto ni bilo nikogar v šotoru in se ni nihče poškodoval.« Šotor je bil poškodovan, vendar so takoj dobili nadomestnega in preprosto nadaljevali počitnice.

Osebni arhiv
Saši Einsiedler je pred leti med kampiranjem na šotor padlo drevo.

Med tistimi, ki imajo radi kampiranje, je tudi pevka Saša Lendero, ki sicer danes ne kampira več, a je tako počitnikovala vso mladost, njena hči Aria pa je dolga leta hodila kampirat z dedkom in babico. Pravi, da gre za celodneven pristen stik z naravo in dobro energijo, ki tam vlada.

osebni arhiv
Saša Lendero je kampirala vso mladost in ima na ta poletja najlepše spomine.

Navdušena kampistka je voditeljica in učiteljica italijanščine Oriana Girotto; s svojim starejšim sinom Aleksandrom je že večkrat kampirala v Kobaridu, ko bo mlajši Edvard še malo zrasel, pa bo to izkušnjo omogočila tudi njemu. Noč v šotoru rada preživi tudi voditeljica Tara Zupančič, ki je sicer letos letovala na Krku, dolga leta pa je kampirala v Dalmaciji, kjer je našla »svoj kamp«; tja se je vračala dolga leta, saj se tam počuti domače.