sodna bitka

Popović s kazensko ovadbo zoper Severino: "Otroka je nagovarjala, kaj naj pove na sodišču"

R.T.
4. 8. 2021, 08.22
Posodobljeno: 4. 8. 2021, 08.22
Deli članek:

Severina trdi eno, on drugo.

facebook
Milan Popović in Severina

Po tem, ko sta se Severina in Milan Popović v začetku julija pojavila na okrožnem sodišču v Splitu, ki odloča o skrbništvu nad njunim sinom Aleksandrom, se je Popović odločil, da bo o celotnem primeru spregovoril v medijih in se skliceval na izjavo Severinine pravne ekipe, da želi otrok živeti z mamo.

"Po obravnavi je zagovornik Severine Kojić nagovoril medije in, čeprav je postopek zaprt za javnost, selektivno predstavil potek postopka in navedel, da je otrok izjavil, da želi živeti z mamo. Želi živeti z očetom in mamo. Da bosta oče in mama spet skupaj. Vsaka druga otrokova izjava je predmet manipulacije otroka s strani enega od staršev," je dejal v intervjuju za Kurir.

Pravi tudi, da je zoper Severino vložil kazensko ovadbo. "Da, res je, vložil sem novo kazensko ovadbo, ker je mati otroka nagovorila, kaj naj pove. Mnenje otroka se precej razlikuje od tistega, ki je bilo predstavljeno sodišču,” je dejal.

Trdi tudi, da Severina svojega sina ni videvala tolikokrat, kot je bilo dogovorjeno. "Severini je bilo seveda dovoljeno videti otroka, sicer bi že zdavnaj v medijih prebrali, da ji preprečujem, da bi videla otroka. Zanimivo je, da v zadnjih 20 mesecih, o katerih piše skrbna mati, sploh ni preživela več kot pol dogovorjenih teminov z otrokom, temveč so bile z njim nekatere tretje osebe in službe za dostavo hrane”.

"Pred kratkim sem ji predlagal, da bi bil otrok z njo. Odgovorila je, da ni varuška in ne bo skrbela za otroka, medtem ko sem na poti,” trdi Popović.