"ne podpira politike delitve"

Adi Smolar odpovedal nastope zaradi PCT pogoja, oglasil se je državni sekretar Simon Zajc

R.T.
4. 8. 2021, 07.02
Posodobljeno: 4. 8. 2021, 07.06
Deli članek:

Glasbenik pravi, da ne podpira politike delitve in se ne strinja z vladnimi ukrepi.

Mediaspeed
Adi Smolar

Kot je znano, morajo organizatorji javnih prireditev ali javnega shoda pa tudi organizatorji športnih in kulturnih prireditev ob vstopu na prireditev oziroma shod preveriti, ali udeleženci prireditve oziroma shoda izpolnjujejo pogoj PCT. Če oseba pogoja ne izpolnjuje, osebi vstop ni dovoljen.

Slovenskemu glasbeniku Adiju Smolarju to ni po godu. Na Facebook profilu Plan Fest so namreč sporočili, da je koncert Smolarja v Limberku konec avgusta odpovedan. "Adi Smolar je vse nastope in prireditve kjer je obvezno PCT preverjanje odpovedal iz razloga, ker ne podpira politike delitve in se ne strinja z ukrepi. Sam se ne bo cepil in tudi glede na to, da je zdrav se tudi testirati ne želi. Zahvaljuje se za razumevanje," je sporočil njegov menedžer, sporočilo pa je v ponedeljek uporabnikom Facebooka prenesel Plan Fest. 

Ena od uporabnic družbenega omrežja Twitter je včeraj delila zapis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki v skladu z nedavno sprejetim interventnim zakonom sprejema najave načrtovanih dogodkov in vloge za pomoč v primeru odpovedanih dogodkov ali dogodkov v omejeni izvedbi. V poštev pri tem pridejo dogodki med 1. avgustom in 31. decembrom. 2021. Omenjena uporabnica Twitterja je ob tem zapisala: "Vam je sedaj jasno,zakaj odpovedi Wernerja,Smolarja in ostalih anticepilcev? €€€ brez dela..kdo bi se matral..."

Na njen zapis se je odzval državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc in sporočil: "Ukrep velja samo, če dogodka ni mogoče izvesti zaradi vladnih odlokov, ne zaradi razlogov, kot jih je navedel g. Smolar".