Modna ikona

Kraljica je najlepše oblečena Britanka

Nejc Simšič
3. 8. 2021, 21.20
Deli članek:

Znana britanska revija je objavila lestvico desetih najbolje oblečenih Britancev v tem letu. Večina jih je pričakovanih, prvo mesto pa je marsikoga presenetilo.

Profimedia
Ni barve oblačil na svetu, ki je kraljica Elizabeta II. še ne bi nosila v času svoje vladavine.

Britanska revija Tatler, ki je znana po svojem vplivu v modnem svetu, vsako leto objavi lestvico najbolje oblečenih, a letos je z objavo dvignila veliko prahu.

Nikakor ne preseneča, da so na lestvico najlepše oblečenih uvrstili Kate Middleton in s seznama črtali vojvodinjo Meghan Markle, na vrhu lestvice sta se znašla tudi pevca Dua Lipa in Harry Styles. Najbolj preseneča predvsem prvo mesto, saj je najbolje oblečena Britanka letos očitno kraljica Elizabeta II., kar je bil velik šok za vse, saj do zdaj nikoli ni bila na seznamu.

RAZLOGI ZA PRVO MESTO

Uredništvo revije je svojo drzno odločitev glede prvega mesta utemeljilo z dejstvom, da je kraljica »najmočnejša velesila v modni omari«, pohvalili so jo tudi zaradi pogostega pojavljanja v živahnih barvah, na katere prisega že vrsto let, saj so barve postale njen zaščitni znak. Ste vedeli, zakaj ima vedno tako vpadljive barve na uradnih protokolih? Obstaja dober razlog, zakaj kraljica vedno nosi živa in pisana oblačila, od rožnate, zelene do rumene in modre barve. Razlog je preprost: da jo ljudje takoj opazijo, zlasti med uradnimi ceremonijami.

Na lestvici najlepše oblečenih se je tudi letos pojavilo še nekaj drugih članov kraljeve družine, kot najmlajši je bil izbran petletni princ George, za katerega so ocenili, da je preprosto »šik«, in ga primerjali z literarnim junakom Christopherjem Robinom. Zanimivo je, da kraljeva družina ni komentirala letošnje modne lestvice, pa čeprav so prav vse, ki so so jih uvrstili na seznam, zelo pohvalili.

Reuters
ZELENA BARVA Gre za barvo ravnotežja, harmonije, rasti, pomladi, prenove in ponovnega rojstva. Obnavlja in vrača energijo. Je zavetišče pri vsakdanjih obremenitvah sodobnega življenja.

Profimedia
SVETLO MODRA Ta barva izraža občutljivost, ustvarjalnost in dojemljivost ter dobro razvito domišljijo. Svetlo modra pomirja, umirja srčni utrip, blaži in umirja bolečine, hkrati je konservativna in predvidljiva.

Profimedia
Rdeča barva predstavlja energijo, strast in akcijo. Je topla in pozitivna barva, povezana z našimi fizičnimi potrebami in voljo do preživetja. Izžareva trdno in močno energijo.