Manca Špik

»Z leti se naučiš sprejeti kakšno gubico ali dve več"

Eva Jandl
3. 8. 2021, 21.30
Deli članek:

Še vedno samska pevka Manca Špik se je nostalgično spominjala svojega prvega poljuba, povedala pa je tudi, da se kronološka in biološka starost po njenem mnenju lahko razlikujeta celo za deset let. Kako pa ona skrbi za mladosten videz?

osebni arhiv
Manca bo septembra praznovala 41. rojstni dan.

Pred kratkim se je postavna Manca Špik – mimogrede, njene noge merijo veličastnih 110 centimetrov, saj je Manca visoko dekle – sprehajala po Ljubljani in se spominjala svojega prvega poljuba. »Bila sem stara 15 let in sem zvečer ušla iz dijaškega doma,« je povedala. »Na trgu v Ljubljani pred Mestno hišo, ob Robbovem vodnjaku, sem dobila svoj prvi poljub.« Dejala je, da se ji je takrat kot neizkušenemu dekletu vse zdelo zelo čarobno.

osebni arhiv
Tukaj je pri 15 letih dobila svoj prvi poljub.

osebni arhiv
Odkar je postala mamica, preživlja najlepša leta v življenju.

Manca zdaj uživa na dopustu – kje je, ne želi razkriti, pa tudi ne, s kom. Ko je za valentinovo izdala duet z Rokom Piletičem iz skupine BQL, v katerem prepeva o koncu ljubezni, je povedala, da ima tudi ona strto srce: razšla se je z dolgoletnim partnerjem Borutom Cafom, s katerim ima petletno hčerko Lano.

osebni arhiv
Njene noge merijo kar 110 centimetrov.

RAZLIKA JE V ENERGIJI

Manca se približuje 41. letu, a jih ne kaže toliko. Pred nekaj leti si je malce popravila nos, vedno pa pove, da nima predsodkov do neinvazivnih kot tudi do bolj invazivnim lepotnim tretmajev, saj rada skrbi zase in se ji zdi to zelo pomembno. »Dokazano je, da se tvoja kronološka, dejanska starost, in biološka starost, torej 'forma' celic v tvojem telesu, lahko bistveno razlikujeta. Razliko tvorijo številni dejavniki, med najpomembnejšimi pa je raven energije, ki jo vsakodnevno proizvajajo celice v tvojem telesu ... Razlika je torej v energiji!« je pojasnila Manca. »Moj recept je preprost: jej zdravo, hodi spat ob normalnih urah, migaj na svežem zraku, čim manj se 'stresiraj',« je povedala in dodala, da uživa tudi prehranske dodatke. »Zadala sem si cilj, da bo sprehod skozi novo desetletje moj najboljši sprehod v življenju. Ta dekada bo najboljša do zdaj!« Časa ne bi zavrtela nazaj, saj je bilo zadnjih nekaj let, odkar je postala mamica, najlepših v njenem življenju. Z leti se je naučila sprejeti tudi kakšno gubico več in priznala, da se danes v svoji koži počuti odlično.