Tretja obletnica smrti

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon, mislim, da me kliče Oliver"

R.T.
29. 7. 2021, 16.27
Posodobljeno: 29. 7. 2021, 16.31
Deli članek:

Danes minevajo tri leta, odkar je v splitski bolnišnici preminil priljubljeni hrvaški pevec Oliver Dragojević.

Bobo
Vesna Dragojevič (v sredini) med poslednjim slovesom od Oliverja

S soprogo - Vesno Dragojević - sta bila skupaj 45 let. Dobila sta tri sinove in sedem vnukov ... Huda bolezen in smrt sta njuno idilo prekinila.

"Trudim se biti dobro, čeprav bi najraje jokala," je ob tretji obletnici smrti Oliverja Dragojevića dejala njegova soproga. "Že dolgo nisem bila sama na pokopališču, ker sem zaradi stresa skoraj omedlela. Običajno me spremlja sin Davor. Nekateri najdejo tolažbo na pokopališču, tam lahko sedijo ure, a zame je vsak odhod prava nočna mora. Strašno težko je. Prisilim se, da odidem, moram urediti njegov grob in odnesti sveže cvetje, vendar se preprosto ne morem sprijazniti z dejstvom, da je zdaj tam moj Oliver," je dejala Vesna. "Še danes, ko zazvoni telefon, mislim, da me kliče on," je dodala. 

Reflektor Music
Oliver je veliko prostega časa je preživel na svoji barki, kjer so se mu pridružil tudi glasbeni kolegi.

Razkrila je, česa še danes najbolj spominja, ko pomisli na pokojnega moža. "Kako preprost, skromen in normalen je bil. Ko sva se spoznala, mi je rekel, da želi biti pevec, vendar da ne želi biti slaven ali da ga imenujejo zvezda. Ravno pred kratkim sem svoji sestri Sonji dejala, da ne poznam nikogar, ki bi mu zavidal kariero, ker je bil nedvomno nadarjen in marljiv človek, vendar so bili ljubosumni na njegov značaj in karizmo. Bil je pošten in pristen, s temi lastnostmi se rodiš. Vse, kar je počel v življenju, je nekako dosegel z lahkoto. In nikoli ni pel zaradi dobička. Glasbo je imel tako rad, da bi lahko živel kot ulični pevec," je pojasnila. Vesna je sicer že junija prišla v Velo Luko, kjer bo ostala še mesec dni. Spremlja jo tudi družina.

"Čeprav mi pri kuhanju pomagajo snahe, si kosila pripravljam predvsem sama, ker že leta nisem bila na morju. Z Oliverjem sva se nauživala. Na ladji sva tako skoraj dvajset let preživljala poletja," je dejala in dodala, da jo "vsake toliko časa kaj vrže iz tira, kot tudi ta obletnica zdaj. Na srečo so ob meni moji vnuki, ob katerih ne premišljujem o drugih stvareh. Najstarejši vnuk Duje je končal sedmi razred in je visok že 186 centimetrov, najmlajši Luka pa je star nekaj več kot eno leto in je pravkar shodil," je zaključila Vesna.