Po počitnicah

Miran Vlahovič - Miki o prvih in nepozabnih srečanjih z legendami slovenske glasbene scene

Eva Jandl
1. 8. 2021, 16.27
Deli članek:

Po počitnicah na Siciliji Miki Vlahovič snuje nove projekte na vseh treh frontah: kor samostojni glasbenik, kot del skupine Victory in kot del skupine Legende. Povedal nam je, kako se spomni srečanj z vsakim članom Legend, in zgodbe so več kot zabavne!

Rok Breznik
Miki se spominja, kako je Wolfa prodajal po diskotekah, Rudan je pel pesem, ki jo je napisal mož njegove sestrične, Vili pa je pel pesem Bon Jovija na avtobusu številka 11.

Priljubljeni glasbenik Miki Vlahovič se je na družinske počitnice odpravil v začetku julija, letos so si za počitek izbrali Sicilijo. Tja so odpotovali v troje, saj je sin Mark ostal doma. »Na počitnicah smo bili 16 dni in bilo je super. In ravno tam sem izvedel, da imamo 1. in 2. mesto na lestvici,« je povedal Miki, ki nastopa tako samostojno kot član skupine Victory in z Legendami. Najbolj predvajana pesem domačih izvajalcev je bila tako nova priredba stare uspešnica Victory Zelena dežela, ki jo je Miki zdaj odpel z Božidarjem Wolfandom - Wolfom, Miranom Rudanom in Vilijem Resnikom. Na drugem mestu pa nova uspešnica zasedbe Victory z naslovom Vesel.

»Kaj naj rečem – bil sem zelo vesel in hkrati žalosten, ker vem, da se mi 1. in 2. mesto na lestvici hkrati najverjetneje nikoli več ne bo zgodilo. No, morda pa bom dočakal prva tri mesta,« se je popravil. Trenutno snuje nove pesmi: kot Miki Vlahovič bo zapel novo romantično, »v srce segajočo pesem«, novo pesem bodo kmalu izdale tudi Legende, kjer nastopa z Miranom Rudanom, Vilijem Resnikom in Božidarjem Wolfandom - Wolfom. Ali se fantje poznajo že od prej, nas je zanimalo?

Osebni arhiv
S hčerko Tio in ženo Petro je raziskoval Sicilijo.

PRVA IN NEPOZABNA SREČANJA

»Poznamo se že več kot 30 let, vsak od nas ima svojo zgodbo. Oni so moji prijatelji že vrsto let,« pravi Miki. »Božidarja Wolfanda - Wolfa sem spremljal, ko sem še delal program za diskoteke, in sem ga celo 'prodal' za nastop,« se spominja Miki. »Miran Rudan je posebna zgodba: bil je v skupini Rendez-Vous. Že takrat je bil velika zvezda in spomnim se, da je pel tudi pesem, ki jo je napisal mož moje sestrične – pri nas smo vsi glasbeniki; Rudan jo je odpel s polno mero karizme, kot pač zna le on.« Pa Vili Resnik? »Njega pa se najbolj spomnim, ko je nastopil s skupino Herbie, to je bila heavy metal skupina, kjer je Vili tudi igral kitaro; bolj se je pretvarjal, da jo zna igrati, ampak vrhunsko. (smeh) Bil je tudi pevec skupine, bili so res najboljši! No, o Viliju imam še en spomin: na avtobusu številka 11, ki je bil nabito poln, je zelo zelo dobro zapel pesem takrat popularnega Bon Jovija. Slišalo se ga je po vsem avtobusu in bil je res neverjeten – takšen pač je Vili, edinstven,« nam je še povedal Miki.