Zabava

Po skoraj dveh mesecih je Lilibet v vrsti za prestol

N.S.
29. 7. 2021, 20.45
Deli članek:

Novorojenka princa Harryja in Meghan je v začetku tedna tudi uradno postala članica britanske kraljeve družine. Lilibet Diano so namreč končno dodali na uradni seznam na spletni strani kraljeve družine, ki navaja linijo dedovanja kraljeve krone.

Profimedia
Meghan in Harry sta dočakala dan, ko je britanski dvor tudi uradno potrdil rojstvo njune druge hčerke.

Hčerka princa Harryja in Meghan Markle je zdaj tudi uradno osma v vrsti za kraljevo krono.

Čeprav se zdi vse lepo in prav, pa je britansko javnost bolj pritegnila opazka, zakaj se je to zgodilo tako pozno. Spomnimo, princ Harry in vojvodinja Meghan Markle sta v začetku junija postala drugič starša, ko sta se razveselila hčerke, ki sta jo poimenovala Lilibet Diana. Zdaj se poznavalci britanskega dvora sprašujejo, ali je palača s poznim odzivom glede Lilibetinega uradnega nasledstva poskušala Harryju in Meghan poslati sporočilo. »Vprašamo se lahko, zakaj je trajalo toliko časa, da so to naredili. Vse, kar so morali storiti, je, da so pritisnili gumb in dodali še eno število. To bi morali storiti že prej. Za Archieja so,« je povedal poznavalec dvora Chris Ship.

Lilibet je bila na seznam dodana več kot mesec dni po rojstvu, prvi otrok Harryja in Meghan, mali Archie, pa je bil uradno dodan na seznam kot sedmi v vrsti za prestol le dva tedna po njegovem rojstvu leta 2019. Je sedmi na lestvici, takoj za svojim očetom, princem Harryjem. Uradni dokument za vpis Lilibet na seznam za njenim bratom je vložil princ Andrew, preden je bil seznam uradno dopolnjen. Čeprav je izbira hčerinega imena v resnici poklon kraljici Elizabeti II., pa je odnos med kraljevo družino ter Harryjem in Meghan na zelo trhlih tleh, odkar sta februarja odstopila od kraljevih dolžnosti.

Profimedia
Otroci princa Williama in Kate imajo vsi kraljeve nazive, Harryjeva otroka pa ne.

V nasprotju z otroki Williama in Kate pa Lilibet in Archie nimata uradnih nazivov. Kljub vsemu, kar se dogaja znotraj britanske kraljeve družine, se vojvoda in vojvodinja Susseška ne ukvarjata toliko z dramo, ampak se raje posvečata družinskemu življenju.

Harry je pred kratkim celo medijem zaupal, da je življenje z dvema otrokoma naporno in zahteva veliko prilagajanja, a je zelo srečen in vesel novorojenke Lilibet. »Imava srečo, da je zelo umirjena in se zdi srečna že, ko samo sedi, medtem ko Archie leta okrog,« je še o družinskem življenju dejal princ, ki sicer zelo skriva svoje zasebno življenje, čeprav mu to ne uspeva najbolje.