Saša Lendero in Miha Herzog

Pišeta novo pesem za nemško mega zvezdo

Eva Jandl
28. 7. 2021, 21.30
Deli članek:

Mladoporočenca, glasbenika Saša Lendero in Miha Herzog, te dni preživljata v Nemčiji, kamor sta odšla na koncert in sestanek z nemško šlager zvezdo Andreo Berg.

Osebni arhiv
Napisala sta že več zelo uspešnih šlagerjev za nemško govoreči trg.

Že dolga leta sta glasbeni dvojec Saša Lendero in Miha Herzog, ki sta par tudi zasebno in sta se pred kratkim po dolgih letih skupnega življenja in starševstva hčerki Arii tudi poročila, usmerjena predvsem na nemški glasbeni trg, saj imata pogodbo s tamkajšnjo založbo, ki snema v nemško govorečih deželah nadvse uspešne »šlagerje«. Pred kratkim je tako Sašo in Miho na koncert povabila velika zvezda šlagerjev Andrea Berg, ki je v svoji karieri prodala več kot 10 milijonov nosilcev zvoka in prejela kopico nagrad v kategoriji šlagerjev. »Povabljena sva bila na koncert njihove mega zvezde Andree Berg in sestanek z njo ter svojim založnikom v zvezi s prihodnjimi projekti,« je povedala Saša. In kako je bilo na koncertu v teh koronačasih?

Osebni arhiv
Saša Lendero z nemško šlager zvezdnico Andreo Berg

Saša pravi, da se bosta z Miho doma zapodila v studio in napisala za Andreo še kakšen hit, kot je bila pred leti pesem Ja, ich will, ki sta jo napisala s prijateljem Oliverjem Lukasom in je dolgo časa kraljevala na lestvicah. 

STISKALO JO JE V GRLU

»Vsakokrat, ko so se tribune združile v ritmu in pele iz vsega grla, sem komaj zadrževala solze. Stiskalo me je v grlu ob misli na svet, ki ga imamo zdaj, kjer so dotiki, objemi in druženje postali privilegij nekaterih in prepoved za druge. O, kako zelo potrebujemo drug drugega, bližino in druženje! Včeraj sem to občutila z vsem srcem, saj sem bila večino časa na robu solz ob pogledu na vesele ljudi, ki so jim tako ali drugače omogočili kanček druženja. Hvaležna sem za povabilo legendarne nemške zvezde Andree Berg in najinega večletnega avstrijskega založnika Rudi Schedler Musikverlag GmbH na koncert, ki se me je dotaknil kot še noben prej,« je o koncertu in občutkih povedala Saša.